ŠAROVIĆ: TRAŽIMO KONKRETNE MJERE ZA BORBU PROTIV KORONA VIRUSA :: Semberija INFO ::

 

ŠAROVIĆ: TRAŽIMO KONKRETNE MJERE ZA BORBU PROTIV KORONA VIRUSA


Tražimo da se uvedu konkretne mjere za borbu protiv korona virusa i pomoć ekonomiji umjesto najavljenog proglašenja vanrednog stanja bez bilo kakvih ozbiljnih obrazloženja šta takva odluka podrazumijeva, kakve mjere će se provoditi i šta će to značiti za građane i privredu – istakao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Šarović je naglasio da do sada građani nisu čuli nijednu ozbiljnu argumentaciju niti obrazloženje šta bi vanredno stanje u praksi značilo i šta je razlika u odnosu na postojeću vanrednu situaciju.

«Stanje u kome se trenutno nalazimo je isuviše ozbiljno i kao takvo zahtjeva potpuno ozbiljan pristup, bez bilo kakve improvizacije i maglovitosti u donošenju ovako važnih odluka» - rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke i dodao:

«Dok ne dobijemo jasne mjere koje vanredno stanje podrazumijeva, ne možemo podržati ni njegovo uvođenje, posebno što je za nas potpuno neprihvatljivo da se sjednica, kako je predloženo, zatvori za javnost. Narod je ionako previše uznemiren i nikakvo skrivanje odluka ne možemo prihvatiti. Ovo je previše važno pitanje da bi se krilo od očiju javnosti».

Šarović je istakao da su u SDS-u, sa druge strane, svjesni ozbiljnosti pandemije, spremni da podrže svaku konkretnu mjeru nadležnih institucija u Republici Srpskoj koja bi imala za cilj da pojača borbu protiv korona virusa, pomoć zdravstvenim radnicima kao i svaku mjeru koja bi pomogla ugroženoj privredi i našim kompanijama.

«Ako su te mjere spremne, odmah sutra ćemo ih podržati na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske» - zaključio je Šarović.

(SDS RS)