U RS POČINjE PODJELA REGRESIRANOG DIZEL GORIVA :: Semberija INFO ::

 

U RS POČINjE PODJELA REGRESIRANOG DIZEL GORIVA


U Republici Srpskoj u ponedjeljak, 30. marta, počinje podjela regresiranog dizel goriva za 9.418 poljoprivrednih gazdinstava, odnosno korisnika podsticaja.
 
Za ove namjene, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS obezbijedilo je 5,5 miliona KM. Iz ovog Ministarstva  navode da poljoprivrednici mogu preuzeti ukupno 100 litara regresiranog dizel goriva po hektaru obradive poljoprivredne površine upisane kao način korištenja u Registru poljoprivrednih gazdinstava.
 
Podsticaj za regresiranje dizel-goriva za izvođenje proljećnjih i jesenjih radova u poljoprivredi utvrđen je u iznosu od 0,60 KM po litru dizel-goriva.

"U skladu sa Zaključkom Republičkog kriznog štaba, prvim obračunom su obuhvaćeni i korisnici koji nisu izvršili obavezu plaćanja protivgradne zaštite i prijavu doprinosa za prošlu godinu", kaže se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede. 

Regresirano dizel-gorivo korisnici će preuzimati kod distributera koji su sklopili sporazum sa Ministarstvom za distribuciju. Preuzimanje, odnosno kupovina regresiranog dizel-goriva trajaće do 30. Oktobra.

Semberija info (Z.Kusmuk)