U PDP SE ODREKLI LIČNIH PRIMANjA U KORIST KLINIKE ZA INFEKTIVNE BOLESTI :: Semberija INFO ::

 

U PDP SE ODREKLI LIČNIH PRIMANjA U KORIST KLINIKE ZA INFEKTIVNE BOLESTI


Rukovodstvo PDP odreklo se ličnih primanja koja će donirati socijalno ugroženim kategorijama i banjalučkoj Klinici za infektivne bolesti.

– Prikupili smo 17.000 KM, od kojih smo jutros uplatili 10.000 KM za podršku zaposlenim medicinskim radnicima Klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Banjaluka, a ostatak novca će naši mladi poslanici i aktivisti donirati građanima koji ostaju bez posla i onim koji su socijalno ugroženi – rekao je predsjednik PDP Branislav Borenović.

Borenović je rekao da će ovu akciju nastaviti, te da će se svaki mjesec poslanici i zvaničnici partije odreći dijela ličnih primanja i usmjeriti osobama kojima je pomoć najpotrebnija.

– Solidarnost jeste važna u ovom teškom trenutku, ali je jako bitno osigurati budžetske preraspodjele, odreći se nepotrebnih nabavki i sličnih troškova iz javne kase kako bi se pomoglo privredi te malim firmama i zanatlijama, koji su zbog pandemije koronavirusa zatvorili svoje radnje i pogone, te tako ostali bez zarada. Pomoć će biti neophodna i brojnim ugroženim kategorijama društva – rekao je Borenović.

Ponovio je da je neophodno povećati plate zdravstvenim radnicima u RS, najmanje za 10 posto, te poručio da moramo biti humani u ovim trenucima.

(srpskainfo.com)