POLICIJSKI ČAS PREKRŠILO 80 GRAĐANA SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

POLICIJSKI ČAS PREKRŠILO 80 GRAĐANA SRPSKE


Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 80 građana.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova su rekli da su od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje

Kada se radi o mjerama nepoštovanja izolacije tu je opet bilo nekoliko novih slučavaje.

– Oko 13,45 časova policijski službenici Policijske stanice Sokolac su u tom gradu u Ulici Cara Lazara, uočili S.B iz Sokoca, kome je od strane sanitarnog inspektora, izrečena mjera „kućne izolacije“. Okružno javno tužilaštvo Istočno Sarajevo je naložio da se lice sankcioniše  – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Ona je dodala da je Policijskoj stanici Doboj nepoznata osoba prijavila da je u mjestu Osječani uočila da R.I. koji je trebao biti u izolaciji, a da se toga ne pridržava.
 
Istovremeno, u protekla 24 časa evidentirana su dva krivična djela protiv zdravlja ljudi.

-Oko 13 časova policija iz Prijedora zaprimila je informaciju da je D.K iz Prijedora, prekršio mjeru kućne izolacije koja mu je izrečena Rješenjem Odsjeka za inspekcijske poslove Grada Prijedora, on je zatim uhpašen i smješten u prostorije za zadržavanje – pojasnila je Miljanovićeva.

Isti dan, prijedorska policija je kontrolisala M. S. zbog sumnje da krši mjere Štaba za vanredne situacije.

– Prilikom kontrole utvrđeno je da je isti prekršio naložene mjere nadležnog inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji, te da ne boravi na adresi koja je navedena u Rješenju o izolaciji,  izdato na Graničnom prelazu Novi Grad. On je zatim uhapšen, a dežurni tužioc OJT Banjaluka se izjasnio da se radi o krivičnom djelu Nepostupanje po zdravstevnim propisima za vrijeme epidemije – rekla je Miljanovićeva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja ovog virusa.

(srpskainfo.com)