Mićo Mićić formirao novu stranku :: Semberija INFO ::

 

Mićo Mićić formirao novu stranku


Isključeni funkcioner SDS i aktuelni gradonačenik Bijeljine Mićo Mićić registrovao je novu političku partiju i za sobom povukao najveći broj članova Gradskog odbora SDS Bijeljina, saznaje Srpskainfo.

Osnovni sud u Bijeljini donio je 18. marta Rješenje kojim se u Registar političkih organizacija upisuje nova politička organizacija pod nazivom Stranka demokratske Srpske Semberija – Mićo Mićić.

„Skraćeni naziv političke organizacije je SDS Semberija  – Mićo Mićić. Sjedište političke organizacije je u Bijeljini, u ulici Atinska broj 2, u prostorijama JIP ‘Semberija i Majevica’, na prvom spratu poslovnog objekta. Upis je izvršen dana 18. marta 2020. pod registarskim brojem 0800-0-F1-20-000022, knjiga I-Registra. Lice ovlašteno za zastupanje i predstavljanje političke organizacije je Mićo Mićić, predsjednik stranke. U slučaju nastupanja promjena činjenica, koje su upisane u registar političkih organizacija, politička organizacija je dužna ovom sudu podnijeti blagovremeno prijavu sa dokazima o izvršenim promjenama, koje se upisuju u registar političkih organizacija, u roku od 30 dana od dana nastanka promjene“, navodi se u Rešenju Osnovnog suda, koje je u posjedu Srpskainfo.

Kako piše u obrazloženju ovog rješenja, stranka je putem svog ovlaštenog predstavnika podnijela prijavu za upis osnivanja ove političke organizaciije, te je dostavila zapisnik sa osnivačke skupštine od 15. marta 2020, ugovor o zakupu od 17. marta 2020, kao i saglasnost za upotrebu imena i prezimena u punom i skraćenom nazivu političke stranke.

Kako piše, ciljevi političke partije su da: štiti i unapređuje Semberiju i Republiku Srpku, interese srpskog naroda, drugih naroda i svih građana na prostoru Bosne i Hercegovine, štiti i njeguje porodicu kao osnovnu ćeliju svakog društva i poboljšanja nataliteta, štiti prava i slobode zagarantovane Ustavom Republike Srpske, čuva kulturu i tradiciju srpskog naroda i njeguje njegovu duhovnost, afirmiše i štiti srski jezik i ćirilično pismo, bori se za socijalnu pravdu na temelju načela solidarnosti, afirmiše međunarodni ugled i status Republike Srpske i BiH, dalje razvija demokratiju, ljudska i građanska prava i slobode, štiti i obezbjeđuje prava manjina, ostvaruje vladavinu prava.

Takođe, nova stranka obezbjeđuje uslove za razvoj privrede i finansiranje tržišne ekonomije, zalaže se za provođenje evropskih i drugih međunarodih političkih i ekonomskih integracionih procesa, zalaže se za očuvanje životne sredine, štiti interese i prava radnika i njihovo pravo na sindikalno organizovanje, obezbjeđuje uslove za razvoj preduzetništva i privatnog vlasništva uz zaštitu nacionalnog blaga, te se zalaže za razvoj društvenih djelatnosti.

Kako Srpskainfo saznaje, za danas u Bijeljini je bilo planirano potpisivanje koalicioniog sporazuma Mićića sa liderom SNSD Miloradom Dodikom, ali je izvjesnije da će sve da bude odgođeno zbog epidemije virusom korona.
Kao što je poznato, Mićić je ranije dogovorio i sa svoje strane potpisao sporazum sa SNSD, ali su novi potpisi neophodni, jer se SDS ogradio od tog sporazuma, a Mićića izbacio iz stranke.

Bez komentara

Predsjednik novoformirane stranke Mićo Mićić javio se na telefonski poziv iz Srpskainfo, ali nije želio da daje nikakvu izjavu, uz obrazloženje da je „na nekom sastanku“.

Prema riječima naših izvora, većina članova Gradskog odbora SDS Bijeljina je pošla za Mićićem, što sve zajedno implicira da je Mićić odustao od toga da se Glavnom odboru SDS žali na odluku Predsjedništva SDS o njegovom isključenju iz SDS.

Za njim nije pošao Tomica Stojanović, kome je lider SDS Mirko Šarović obećao da će biti član Predsjedništva SDS, a saznajemo i da mu je obećan još jedan poslanički mandat u Narodnoj skupšini RS.

​Srpskainfo / Info Bijeljina