Gradski odbor PDP-a Banja Luka tradicionalno je obilježio Međunarodni dan žena :: Semberija INFO ::

 

Gradski odbor PDP-a Banja Luka tradicionalno je obilježio Međunarodni dan žena


Gradski odbor PDP-a Banja Luka tradicionalno je obilježio Međunarodni dan žena, 8. mart, razgovorom sa sugrađankama i podjelom cvijeća na Trgu Krajine.
 
Predsjednica Foruma žena PDP-a Banjaluka, Dijana Ješić, čestitala je Osmi mart i podsjetila da ovaj dan nije jedini u godini koji treba biti posvećen ženama, ali jeste podsjetnik na žene koje su se u prošlosti borile za ženska prava u svakom pogledu, od prava glasa, do kažnjavanja nasilja u porodici:

„Nažalost, i danas smo svjedoci da postoje zemlje u kojima žene nisu ravnopravne, u kojima nemaju glasa, a svjedoci smo i kod nas da su često žrtve nasilja. Stoga mi moramo zajedno, snažno i odlučno da se borimo da se nasilje iskorijeni i da žene zaista postanu u potpunosti ravnopravne“, istakla je Ješićeva.


 
Predsjednik PDP-a, Branislav Borenović, rekao je da već punih dvadeset godina PDP na ovaj način obilježava Osmi mart, ali i da PDP želi da ostvari punu zastupljenost i jednakopravnost žena u politici:

„Trenutno neke od najznačajnijih pozicija u PDP-u zauzimaju žene i što je najbitnije – nama se podrazumijeva da su potpuno ravnopravne u donošenju najbitnijih odluka i kreiranju našeg političkog djelovanja. Ne planiramo tu stati, nego očekujemo i više žena na pozicijama odlučivanja i učešća u politici“, rekao je Borenović.


 
Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka i narodni poslanik Draško Stanivuković čestitao je Međunarodni dan žena i poručio da nikada jedno ne može biti sve:

„Jedan čovjek nije narod, jedan protest nije borba, jedna ruža nije 8. mart, niti je jedan dan - dan žena. Na ovaj dan žene su započele borbu za svoja prava, nastavimo je svi zajedno dalje voditi za prava i slobode svih nas. Neka ovaj dan bude podsjetnik na to“, rekao je Stanivuković.

Današnjem događaju prisustvovale su i poslanice PDP-a u NSRS i PD PS BiH Jelena Trivić i Mira Pekić.
 
Informativna služba PDP-a