BOSIĆ: PET AUTOGOLOVA MILORADA DODIKA :: Semberija INFO ::

 

BOSIĆ: PET AUTOGOLOVA MILORADA DODIKA


Predstavnici Republike Srpske u institucijama Bosne i Hercegovine su pokazali nesposobnost da pariraju svojim koalicionim partnerima i na samom startu reprezentacija, koju predvodi Milorad Dodik, je dobila pet golova, od kojih su većina bili autogolovi, izjavio je Mladen Bosić, član  Predsjedništva SDS.
 
Bosić je na konferneciji za novinare rekao da je u ovom periodu napravljena velika šteta za Republiku Srpsku i da je Dodik pokazao da nije kompetentan da vodi predstavnike iz Srpske u zajedničkim institucijama.
 
„Prvi autogol je bilo prihvatanja Programa reformi, za kojeg je Milorad Dodik, kao što se vidi iz  nedavno objavljenog  stenograma, rekao da se radi o ANP, koji je samo nazvan drugačijim imenom“, naveo je Bosić.
 
Prema njegovim riječima drugi autogol je uslijedio prihvatanjem imenovanja Savjeta ministara, a da ne bude imenovan jedan od srpskih ministar na čelu Ministarstava za izbjegla i raseljena lica i ljudska prava.
 
„Ovo ministarstvo sada vodi kadar SDA, koji je, kako navode iz njegove stranke, jedan od najzaslužnijih za odluku Ustavnog suda BiH oko poljoprivrednog zemljišta“, pojašnjava Bosić.
 
Treći autogol, dodaje Bosić,  je činjenica da u Ministarstvu bezbjednosti BiH nema zamjenika ministra iz reda srpskog naroda.
 
„Četvrti autogol je odstanjivanje predstavnika srpskog naroda u Centralnoj banci BiH, čime je ova važna institucija ostala bez kontrole od strane srpskog naroda. Peti autogol je neimenovanje direktora SIPE, koju sada vodi zamjenik direktora iz reda hrvatskog naroda“, naveo je Bosić.
 
On je ocijenio da je evidentna blokada vlasti na nivou BiH i da je očigledno da vladajuća koalicija nije sposobna vršiti vlast  u interesu građana.
 
Bosić je poručio da je strankama iz koalicije SNSD, SDA, HDZ vlastiti politički rejting daleko iznad interesa građana koje bi trebali da predstavljaju i da politika produkovanja kriza može dovesti do sukoba i ponavljanja tragičnih događaja iz prošlosti.
 
„Što bi narod rekao đavo je došao po svoje. Ovde ipak u BiH se može reći da postoje dva đavola i jedan šejtan. Nešto se mora poduzeti kako bi se politike koje su sada dominantne spriječile da dalje produbljuju krizu, jer ona ide u smjeru scenarija koji su se mogli vidjeti u  Siriji ili Libiji“, upozorio je Bosić.

(SDS RS)