SDS i PDP: Uskoro koalicioni sporazum dvije partije za lokalne izbore :: Semberija INFO ::

 

SDS i PDP: Uskoro koalicioni sporazum dvije partije za lokalne izbore


„Danas počinjemo razgovore o saradnji dvije stranke za lokalne izbore 2020. godine. Želimo da saradnju formalizujemo kroz formu sporazuma i pozivamo druge političke subjekte koji bi nam se pridružili u nastojanju da ostvarimo radikalne promjene na bolje u Republici Srpskoj“ – kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke nakon sastanka najviših delegacija SDS-a i PDP-a danas u Banja Luci.


 
„Danas smo razgovarali o sredinama gdje je saradnja dvije partije nesporna, ali smo definisali i one lokalne zajednice u kojima treba da uložimo više truda i napora kako bismo nastupili zajedno“ – istakao je Šarović.
 
Predsjednik SDS-a je rekao da očekuje naredni sastanak SDS-a i PDP-a u narednih nekoliko sedmica i da je sve bliži trenutak kada će dvije partije potpisati zajednički koalicioni sporazum.
 
„Vjerujemo da je ovo poslednja godina ove vlasti u Republici Srpskoj i vjerujem da se bliži kraj režimu u Republici Srpskoj“ – naglasio je Šarović.


 
„Današnji sastanak pokazuje opredjeljenost i PDP-a i SDS-a da na lokalnim izborima izađemo zajedno na izbore. To je jasna poruka da zajedno možemo pobijediti i sve ćemo učiniti da 4. oktobra pobjedničkim korakom osvojimo najveći dio opština i gradova u Republici Srpskoj“ – istakao je predsjednik PDP-a Branisalav Borenović po okončanju sastanka dvije partije.
 
Borenović je naglasio da je za PDP važno da i gospodin Šarović i ključni ljudi SDS-a pokazuju maksimalnu ozbiljnost kada je u pitanju saradnja sa PDP-om.
 
„Danas smo razgovarali o svakoj sredini pojedinačno i dogovorili se da ćemo u roku od mjesec dana dogovoriti ključne pravce djelovanja i strategiju za svaku lokalnu sredinu vodeći računa o onim najbitnijim i najvećim“ – rekao je Borenović i dodao:
 
„U ovo vrijeme sveopšteg sivila, hoćemo da pokažemo da smo spremni da odgovorimo svim izazovima, jer liderstvo SDS-a i PDP-a želi da pobjedničkim hodom donesemo promjene u Republici Srpskoj“ – zaključio je Borenović.
 
SDS - Sektor za politiku i medije