VEKIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA MLADIH SDS-A: PETROVIĆ IZABRAN ZA ZAMJENIKA


Zoran Vekić iz Gradiške izabran je danas za predsjednika Mladih Srpske demokratske stranke na Saboru koji je održan u hotelu Bosna u Banja Luci. Vekić je u drugom krugu od 202 delegata koliko je prisustovalo sabooru osvojio podršku 108 delegata.
 
Za zamjenika predsjednnika Mladih SDS izabran je Radiša Petrović iz Bijeljine koji je bio jedini kandidat za poziciju zamjenika predsjednika.
 

Protivkandidati Vekiću za funkciju predsjednika Mladih SDS bili su još Bojan Babić iz Banja Luke i  Aleksandar Bogosavac iz Dervente.
 
Vekić je po završetku sabora izjavio medijima da je pobjedila demokratija u SDS-u i da će kao predsjednik Mladih SDS biti dostupan za  svakog mladog čovjeka u Republici Srpskoj.
 
„Želim da poručim svim mladim SDS-a da su im moja vrata i moj broj telefona uvijek otvoreni za sve njih i nastavljamo još snažnije da radimo. Danas se završila jedna demokratska utakmica u SDS-u. Radićemo da još više pridonesemo snazi Srpske demokratske stranke“ – kazao je Vekić.
 
Radiša Petrović, novoizabrani zamjenik predsjednika, kazao je da je važno da da mladi budu bitan faktor političčkog odlučivanja.
 
„Zahvaljujem se svim delegatima koji su mi pružili podršku. Zalagaću se za još veće učešće mladi u politici kako bi imali kapaciteta da kreiraju nove politike i utiču na procese donošenja odluka“ – naglasio je Petrović.
 
Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović je čestitao izabranim kandidatima i rekao da su oni budućnost SDS-a.
 
„Imamo jednu od najboljih generacija Srpske demokratske stranke i pred ovim mladim ljudima su sjajne karijere i svijetla budućnost. Oni imaju pobjednički mentalitet, biće snažan oslonac Srpskoj demokratskoj stranci i kao predsjednik SDS-a pružiću im punu podršku“ – naglasio je Šarović u obraćanju medijima. 

(SDS RS)