Šarović: Republika Srpska je ugrožena više nego ikada :: Semberija INFO ::

 

Šarović: Republika Srpska je ugrožena više nego ikada


Predsjednik SDS-a Mirko Šarović danas je rekao da će velizdaja Republike Srpske i njenih građana doći na naplatu onima koji su prevarili cijelu jednu naciju i  Republiku zarad svojih ličnih i stranačkih interesa.
 
Šarović je na danas na konferenciji za novinare kazao da se mora reći cijela istina javnosti i da "oni koji se predstavljaju kao nacionalni heroji su obični lažljivci".
 
Šarović je kazao da će SDS u narednom periodu naći partnere i prikupiti dovoljan broj potpisa za saziv posebne sjednice NSRS.
 
"Rasprava u NSRS od prije dva mjeseca bila potpuno izrežirana i dokumentima i predstavom u kojem pravcu ide Republika Srpska“, kazao je Šarović.
 
Cilj ove posebne sjednice, navodi Šarović, je da javnost ima punu istinu o ovom pitanju i razotkrivanje laži i manipulacija.
 
„Mora se reći 'Da, BiH je u MAP-u koja je određena Programom reformi', da ih imenujemo i kažemo da su nas slagali i zloupotrijebili NSRS, a u suštini kroz laži žele sebe da prikažu kao nacionalne heroje. Ne, oni nisu heroji, oni su obični lažljivci, koji su posegnuli za tako krupnim pitanjem da prevare jedan cijeli narod“, navodi Šarović.
 
On je poručio da uvođenje Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u NATO i ovu veliku nacionalnu grešku i izdaju, SDS neće oprostiti aktuelnoj vlasti i ključnom čovjeku, predsjedniku SNSD Miloradu Dodiku.
 
„Mislim da taj tihi ulazak u NATO je već sada potpuno očigledan i uskoro će krenuti upis perspektivne vojne imovine kao jedno od pitanja na koja se obavezao", kazao je Šarović.
 
Šarović je kazao da je šokiran činjenicom da niko od predstavnika Republike Srpske nije reagovao na odluku Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu.
 
„Nema predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama, ostajemo bez teritorije, poljoprivredno zemljište odlukom Ustavnog suda pripada BiH, a Dodik je pristao i da se na BiH knjiži vojna imovina Republike Srpske. Nema nijednog predstavnika Srba u spoljnoj politici, odbrani i bezbjednosti, nijednog predstavnika Srba u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji", upozorio je  Šarović.
 
Govoreći o promjenama Izbornog zakona Šarović je rekao da su potrebne "male izmjene za veliki uspjeh".
 
„Što se tiče SDS-a, tu se radi o 4-5 pitanja za koje se čini da se može obezbijediti dovoljna parlamentarna veličina da dobijemo negdje na proljeće izmjene i dopune izbornog zakonodavstva koje bi u jednoj mjeri povratile povjerenje građana u izborni proces“, kazao  je Šarović.
 
Dodao je da su to je prije svega pripadanje mandata stranci, a ne pojedincu, pitanja koja se odnose domena elektronskog nadzora i skeniranja glasača i reforma glasanja poštom i sve ove odredbe u dosadašnjem zakonu su do sada bile odlična platforma za izbornu korupciju koja je prisutna godinama u BiH.
                                                                                     
SDS - Sektor za 
politiku i medije