Prilikom pretresanja na području opštine Šamac pronađeno preko 6.670 kilograma duvana u listu :: Semberija INFO ::

 

Prilikom pretresanja na području opštine Šamac pronađeno preko 6.670 kilograma duvana u listu


U cilju sprečavanja krivičnih djela koja se odnose na ''Nedopušten promet akciznih proizvoda'' i '' Nedopušteno skladištenje robe'', policijski službenici Policijske stanice Šamac  uz saglasnost tužioca, a po naredbi sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine, izvršili su pretresanje na  četiri lokacije. Pretresanje je izvršeno na području opštine Šamac kod četiri lica.


 
Prilikom pretresanja kuća i pomoćnih objekata koje koriste lica L.Š., S.J., K.J. i Ž.B., pronađene su  i privremeno oduzete dvije mašine za rezanje duvana, duvana u listu preko 6.670 kilograma i sitno rezanog duvana oko 500  kilograma.


 
Navedeni predmeti su privremeno oduzeti i u skladu sa naredbom sudije za prethodni postupak Suda Bosne i Hercegovine  predati  službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Regionalni centar Banja Luka.
 
Pored gore navedenih lica nakon kompletiranja predmeta biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela '' Nedopušten promet akciznih proizvoda '' i ''Nedopušteno skladištenje robe'', Krivični zakon Bosne i Hercegovine.
 
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE BIJELjINA Aleksandra  Marić