PDP: SAOPŠTENjE ZA JAVNOST :: Semberija INFO ::

 

PDP: SAOPŠTENjE ZA JAVNOST


Član Predsjedništva Partije demokratskog progresa, Siniša Golić, rekao je da današnjom sjednicom Predsjedništva stranke PDP ulazi u fazu organizacionih priprema za lokalne izbore koji će biti održani u oktobru ove godine.
 
„Već sada je potpuno izvjesno da ćemo u svim opštinama i gradovima imati svoje liste za odbornike, a u značajnom broju lokalnih zajednica PDP će imati svoje kandidate za načelnike i gradonačelnike“. On je dodao dau tom smislu postoji još uvijek nezvanična podrška različitih političkih faktora, ali da pregovori tek treba da počnu.
 
„Ono što nam je već poznato, kako zbog rada naših ljudi u lokalnim zajednicama, tako i zbog jasno izraženih stavova naših poslanika u NSRS i PD PS BiH, PDP će biti nezaobilazan faktor i ostvariti najbolji rezultat na lokalnim izborima u istoriji stranke“, istakao je Golić.
 
On je dodao da će jedan od osnovnih političkih ciljeva PDP-a ostati izmjene Izbornog zakona koje bi omogućile fer izbore kojima bi bila ispoštovana volja naroda.
 
On je prenio stav Predsjedništva PDP-a da su prvi potezi novog Savjeta ministara razočaravajući:
„Već u ovoj fazi oni djeluju kao raštimovan orkestar. Posebno zabrinjava najava iz ekspozea predsjedavajućeg Savjeta ministara da se oni planiraju baviti temama koje nisu u njihovoj nadležnosti, nego prije svega u nadležnosti Republike Srpske i FBiH“, rekao je Golić.
 
Golić je rekao da je na snazi ponižavanje Republike Srpske u zajedničkim institucijama, što se ogleda u ograničavanju praznovanja 9. januara, Dana Republike, zaposlnim u pojedinim ministarstvima, a na šta trenutna vladajuća struktura iz Srpske, na čelu sa SNSD, prećutno pristaje.
 
Istakao je da i dalje posebno zabrinjava najava povećanja PDV-a:
„PDP je spremio konkretan odgovor. Poslanici u Klubu poslanika u NSRS uputiće u skupštinsku procesuru Deklaraciju o ključnim pravcima fiskalne politike, gdje ćemo tražiti da se stope poreza i doprinosa na plate vrate na nivo od prije 2008. godine, kako bi se olakšalo poslodavcima, omogućilo više zapošljavanja i smanjila siva zona. Deklaracijom se trži i od lokalnih zajednica da smanje namete“, poručio je Golić.