POTPISAN PROTOKOL O SARADNjI SKIJAŠKOG SAVEZA HONG KONGA I OLIMPIJSKOG CENTRA JAHORINA :: Semberija INFO ::

 

POTPISAN PROTOKOL O SARADNjI SKIJAŠKOG SAVEZA HONG KONGA I OLIMPIJSKOG CENTRA JAHORINA


Foto: srpskainfo.com
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Vuković, danas je, zajedno sa direktorom Olimpijskog centra Jahorina, Dejanom Ljevnajićem, potpisao protokol o saradnji sa Skijaškim savezom Hong Konga.

Reprezentacija Hong Konga, koja se takmiči u Alpskom skijanju, pripreme za predstojeća takmičenja obavljaće na Jahorini.

– Razumijem ovu posjetu kao još jednu poruku da smo mi poželjno mjesto za dolazak i nadamo se da će dobar glas o Jahorini i o Istočnom Sarajevu reprezentacija Hong Konga prenositi širom cijele Evrope i svijeta – naglasio je Vuković.

On je dodao da je ovim memorandumom definisano da će obaveza grada i Olimpijskog centra Jahorina biti da pruže maksimalno dobre uslove za pripreme tamičara iz Hong Konga, od njih očekuju učestvovanje u svim marketinškim aktivnostima, koje se provode iz Olimpijskog centra Jahorina, ali i iz grada Istočnog Sarajeva.
Vuković je iskoristio priliku da obavijesti građane Istočnog Sarajeva da je Gradska uprava obezbijedila finansijsku pomoć za pokretanje autobuske linije, koja će kretati od Autobuske stanice na Dobrinji, preko Pala, do Jahorine. Linija će biti otvorena od 1. februara, do kraja zimske turističke sezone. Autobus će kretati u 8 časova iz Dobrinje, sa Pala u 8.45, a povratak je u 16 časova sa Jahorine, prema Palama i Dobrinji.
 
Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnajić zahvalio je gostima iz Hong Konga što su prepoznali Jahorinu kao ski-centar za pripreme za Olimpijske igre.

– Ovo je jedan zajednički uspjeh za Jahorinu, pored toga što je priznanje da ćemo mi da se trudimo da budemo odlični domaćini – naglasio je Ljevnajić.

Ljevnajić je dodao da zahvaljujući sistemu za osnježavanje, uprkos toploj zimi, ova sezona teče odlično, i da vjeruje da će Jahorina i ove godine oboriti sve rekorde.

Predsjednik Skijaškog saveza Hong Konga Edmond Jue istakao je da je počastvovan što se sastao sa gradonačelinkom Vukovićem i direktorom Ljevnajićem, te da se nada da će u budućnosti ne samo održavati svoje treninge na Jahorini, nego i da će ovdje organizovati neke veće sportske događaje.

Spona između olimpijske Jahorine i Skijaškog saveza Hong Konga je visokorangirani bosanskohercegovački Alpski skijaš Marko Rudić, koji je danas trener i selektor skijaške reprezentacije Hong Konga.

Rudić je rekao da je razlog što su izabrali Jahorinu kao ski-centar na kom će obavljati pripreme za predstojeća takmičenja to što su, uprkos toploj zimi, staze savršeno pripremljene, po svjetskim standardima.

(srpskainfo.com)