Sud odlučio: Vukota, Jelena i Draško nisu krivi :: Semberija INFO ::

 

Sud odlučio: Vukota, Jelena i Draško nisu krivi


Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, Jelena Trivić i bivši predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica oslobođeni su odgovornosti da su 14.10. 2018. godine na Trgu Krajine u Banjaluci organizovali i vodili javni skup.

Osnovni sud u Banjaluci oslobodio ih je odgovornosti nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo prekršajni postupak protiv Draška Stanivukovića, Jelene Trivić i Vukote Govedarice. 

Iz MUP-a Republike Srpske tvrdili su da su okrivljeni putem društvenih mreža pozvali građane da se pridruže skupu na kojem se govorilo o krađi na izborima i neotkrivanju ubica Davida Dragičevića.

Poslanik PDP u Narodnoj skupštini RS, Jelena Trivić na svom Fejzbuk profilu istakla je da, uprkos oslobađajućoj presudi to nije nikakva satisfakcija za činjenicu da se u sličnim postupcima sudi svima osim ubicama mladića Davida i odgovornim za sramnu pres konferenciju.

"Vjerujem da će institucije, prije svega MUP Republike Srpske jednog dana biti oslobođen političkog pritiska i političkih stega koje je stavila nakaradna vlast svima koji drugačije misle", napisala je Trivićeva.

rtvbn.com