U PDP IMA MJESTA ZA SVE: Stanivuković poručio da će penzioneri i borci biti na listama :: Semberija INFO ::

 

U PDP IMA MJESTA ZA SVE: Stanivuković poručio da će penzioneri i borci biti na listama


Gradski odbor PDP Banjaluka je na jučerašnjoj osnivačkoj sjednici osnovao dva nova stranačka organa – Forum boraca i Forum penzionera.

– Generacijske promjene u PDP su krenule još 2015. godine i to, za naše prilike, vrlo netipičan način. Mladen Ivanić je bez turbulencija prestao biti predsjednik i izabrali smo Branislava Borenovića. Generacija mlađih poslanika danas ima punu podršku i predsjednika i počasnog predsjednika. Ali to ne znači da mi mlađi zapostavljamo i zaboravljamo starije generacije. Kod nas ima mjesta za sve i da se svi pitaju – istakao je predsjednik GO PDP Banjaluka, Draško Stanivuković.

Dodaje da će borci i penzioneri biti zastupljeni na odborničkim listama i njihovi stavovi će biti uvaženi.

– Mi kao mladi ljudi poštujemo ono što su nam u zavjet ostavili borci i ono što su nam ostavili penzioneri. Kod nas postoji međugeneracijski spoj, spoj mladosti i iskustva. PDP je spreman da postane najjača politička organizacija, ne samo u Banjaluci, nego u čitavoj Republici Srpskoj, što dokazuju skupovi širom otadžbine, poput sinoćnjeg u Bratuncu – rekao je Stanivuković.

Sekretar Gradskog odbora PDP Banjaluka, Nebojša Drinić, rekao je da je zahvalan svim ljudima koji su prišli PDP Banjaluka u vrijeme dok on obavlja operativni dio organizovanja.

– Danas, po prvi put, PDP u Banjaluci, pored Savjeta mladih i Foruma žena, ima i organe boraca i penzionera. Proširili smo gradski odbor, a samim tim i Predsjedništvo GrO. Sve to govori o rastu PDP u našem gradu – rekao je Drinić.

Pero Maksimović, povjerenik za forume boraca i penzionera rekao je da ova populacija ima ogromnu podršku u mladom rukovodstvu GO Banjaluka, prije svega u predsjedniku i potpredsjednici Drašku Stanivukoviću i Jeleni Trivić.

– U ovom društvu nema prava da ćuti bilo ko. Ne ćute mladi, ne smijemo ni mi stariji. Posebno ne smijemo ćutati na ponižavanja koja od ove vlasti doživljavaju oni koji su stvarali Srpsku – rekao je Maksimović.

​Srpska info