GOVEDARICA: RADMANOVIĆ JE I 2009. ZNAO DA POLOVINA BIH NIJE ZA NATO :: Semberija INFO ::

 

GOVEDARICA: RADMANOVIĆ JE I 2009. ZNAO DA POLOVINA BIH NIJE ZA NATO


Član Predsjednštva SDS Vukota Govedarica je rekao da je i 2009. godine, kao i sada, trećina stanovništva i polovina BiH bila protiv ulaska NATO, ali da je Nebojša Radmanović, tadašnji srpski člana  Predsjedništva BiH, uprkos tome uputio formalan zahtjev za Akcioni plan za prijem BiH u NATO.
 
Govedarica je, komentarišući  Radmanovićevu izjavu da je trećina stanovništva BiH protiv ulaska u NATO, istakao da je ista situacija bila i kada je Radmanović uputio zahtjev za  Akcioni plan, što predstavlja famozni MAP.
 
On je podsjetio je to SNSD preko Radmanovića uradio tri mjeseca nakon što je Srbija donijela Deklaraciju o vojnoj neutralnosti.
 
„Vjerujem da je gospodin Radmanović i pored onog napisanog hvalospjeva prema NATO-u bio apsolutno svjestan kakav je stav stanovništva o ovom pitanju.  Odgovori koje smo tada dobijali kako ne razumijemo geopolitičke procese danas su sustigli i Radmanovića i njegove nalogodavce iz partije. Teški su oni momenti u životu kada vas stignu vlastite riječi“, kazao je Govedarica.
 
On je podsjetio da je tadašnji predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić početkom 2010. godine u Briselu uvjeravao generalnog sekretara Andreasa Rasmusena kako će članstvo BiH u Akcionom planu zemlju u kojoj živimo učiniti stabilnom i ojačati je iznutra.
 
„NATO je u međuvremenu pozitivno odgovorio na SNSD zahtjev za prijem BiH u NATO i danas kada smo dobili program reformi koji je pretposlenji korak za NATO, djeluje mi očajnički kada vas neko ubjeđuje kako taj program reformi ništa ne znači“, naglasio je Govedarica.

Suludo  djeluju uvjeravanja, dodaje on, kako je nedavno sjedište NATO-a prihvatilo program reformi koji je stigao iz BiH u kome je naglašeno kako su vrata NATO paktu u BiH zauvijek zatvorena.

 
„Koga SNSD pokušava napraviti maloumnim? Nas koji živimo u Republici Srpskoj ili sve one zemlje koje su članice ovog vojnog saveza? Sada je u stvari jasno zašto je Dodik sakrio u Narodnoj skupštini dio dokumenta „Plan reformi“ i pokušao obmanuti cijelu javnost Republike Srpske“, istakao je Govedarica.

sdsrs.com