SDS: TUŽILAŠTVO BIH SREDSTVO PROGONA SRPSKOG POLITIČKOG I VOJNOG KADRA :: Semberija INFO ::

 

SDS: TUŽILAŠTVO BIH SREDSTVO PROGONA SRPSKOG POLITIČKOG I VOJNOG KADRA


Foto: SDS
Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje nastavak progona srpskih oficira od strane Tužilaštva BiH koji se još jednom, podigavši optužnicu protiv generala Savčića, pokazao kao sredstvo progona isključivo srpskog političkog i vojnog kadra.
 
– Da pravda ne postoji za srpske žrtve iz proteklog rata pokazalo se kada je Tužilaštvo BiH odbijalo da postupa kad god bi trebalo procesuirati zločine nad srpskim narodom a da je Tužilaštvo BiH sredstvo političkog progona pokazuje se ovih dana kada se bez ikakvog osnova podiže optužnica protiv predsjednika BORS generala Savčića – navode u SDS.

Očekuju od nadležnih srpskih kadrova u Predsjedništvu BiH i u Savjetu ministara BiH da smjesta reaguju i zaustave progon časnih srpskih oficira.
 
– Smatramo da je kompromitacija pravde od strane Tužilaštva BiH prevršila svaku mjeru i da je vrijeme da se otvori široki društveni dijalog o (zlo)djelima ove institucije nad nedužnim ljudima i zlostavljanje pravde koju ova institucija već godinama provodi – navode u SDS.

(srpskainfo.com)