FOND PIO RS: OSTVARENI NAJBOLjI REZULTATI DO SADA :: Semberija INFO ::

 

FOND PIO RS: OSTVARENI NAJBOLjI REZULTATI DO SADA


Na novogodišnjem prijemu za novinare u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, istaknuta je dobra saradnja sa medijima i očekivanje da će tako biti i u narednom periodu. Direktor Fonda Mladen Milić rekao je da je Fond ostvario je u ovoj godini najbolje rezultate do sada i znatno je poboljšana struktura korisnika prava.

-Broj korisnika prava na starosnu penziju porastao je za oko 4.500, a smanjen na porodičnu i invalidsku penziju, što je dalo rezultat da Fond PIO ima 3.527 korisnika prava više u odnosu na decembar 2018. godine ili 1,33 odsto”, rekao je Milić. Osvrćući se na pitanje neriješenih zahtjeva za ostvarivanje prava, Milić je istakao da Fond PIO na mjesečnom nivou zaprimi oko 2.300 zahtjeva, te da riješi oko 2.500.
 
-Očekujem da ćemo u još preostala dva radna dana broj od 2.063 zahtjeva u radu za ostvarivanje prava na penziju spustiti ispod 2.000, od čega imamo oko 1.600 ino-zahtjeva, ponesenih u jednoj od 26 zemalja svijeta sa kojima Republika Srpska, odnosno BiH, ima potpisan međudržavni sporazum o socijalnom osiguranju”, rekao je Milić i dodao da je cilj da kompletni zahtjevi budu rješavani u roku do 10 dana.

On je pozvao sve osiguranike kojima na kućnu adresu tokom prvih mjeseci naredne godine stigne obavještenje o ispunjavanju jednog od uslova za ostvarivanje prava na starosnu penziju da se jave u najbližu poslovnicu Fonda. Mićić je podsjetio da je od početka maja Fond zajedno sa uplatiocima doprinosa, odnosno poslovnim subjektima, radio na obezbjeđivanju nedostajućih ili nablagovremeno predatih "M-4" obrazaca. 

-Za sedam mjesci broj nedostajući M-4 obrazaca smanjili smo za 150.000, od prvobitnih 324.000. To će nam u narednoj godini u svakom slučaju činiti ogroman napredak i skratiti vrijeme za ostarivanje prava”, rekao je Milić.