SDS: Tražimo od NSRS i Predsjedništva BiH originalni dokument :: Semberija INFO ::

 

SDS: Tražimo od NSRS i Predsjedništva BiH originalni dokument


Klub poslanika Srpske demokratske stranke uputio je danas Predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske zahtjev da im se dostavi „Programa reformi BiH“ u integralnom tekstu. Takođe, pozivajući se na Zakon o slobodi pristupa informacijama BiH, SDS je danas zatražio od Predsjedništva BiH da  se dostavi dokument „Program reformi BiH“ koji je poslat u Brisel.
 
Tokom skupštinske rasprave više narodnih poslanika su konstatovali, a srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je i potvrdio, da je dostavljeni materijal u Narodnu skupštinu Republike Srpske nepotpun i da pored pet poglavlja, sastavni dio „Programa reformi BiH“ čini i njegov Tabelarni dio.
 
S obzirom da je ovo pitanje od životne važnosti za građane Republike Srpske smatramo da je javnosti potrebno obznaniti integralni tekst dokumenta koji je dostavljen u Brisel u sjedište NATO, kako bi se ustanovilo da li je Narodnoj skupštini podvaljen falsifikat.
 
Ukoliko se utvrdi da je u parlament Srpske upućen nepotpun dokument, koji nije autentičan i vjerodostojan onome koji je upućen u Brisel, tražićemo da se utvrde odgovorni i da snose sankcije prema krivičnim zakonima Republike Srpske.
 
 SDS - Sektor za politiku i medije