Fond PIO RS: Produžen rok za dostavu dokumentacije :: Semberija INFO ::

 

Fond PIO RS: Produžen rok za dostavu dokumentacije


Pozivaju se korisnici srazmjerne penzije Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske koji u prethodnom roku do 15. septembra 2018. godine, u svrhu  jednokratne novčane isplate,  nisu blagovremeno  dostavili dokaz o o visini penzije kod drugog/drugih nosilaca osiguranja da je rok za dostavu dokaza produžen do 30. septembra 2018. godine.
Korisnici srazmjerne penzije dokaz o visini srazmjerne penzije kod drugog/drugih nosilaca osiguranja dostavljaju kako bi im se prema ukupnoj visini penzije  odredila pripadajuća novčana pomoć,  od 100 KM-za penzije u iznosu do 366,76 KM, 50 KM-za penzije u rasponu 366,76 do 848 KM i 30 KM-za korisnike  čija penzija iznosi više od 848 KM.      
Dokaz o visini srazmjerne penzije kod drugog/drugih nosilaca osiguranja u vidu čeka naloga za isplatu, uvjerenja nosioca osiguranja i dr. korisnici srazmjerne penzije dostavljaju u svoju najbližu poslovnicu ili filijalu Fonda PIO Republike Srpske ili na poseban e-mail jednokratnapomoc@fondpiors.org kako bi se izvršila pripadajuća jednokratna novčana isplata svim korisnicima iz Budžeta Republike Srpske, prema Odluci Vlade Republike Srpske od 27.08. 2018. godine.