Mićić: Semberiji potrebna podrška Vlade u kapitalnim projektima :: Semberija INFO ::

 

Mićić: Semberiji potrebna podrška Vlade u kapitalnim projektima


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ocijenio je da problemi u Republici Srpskoj u oblasti ekonomije, zdravstva, školstva, kao i poljoprivrede uzimaju maha, što se sve više odražava i na Semberiju.
- Srpska je prezadužena, sve češće se uzimaju krediti. Sve je veća nezaposlenost, sa kojom raste i odlazak mladih iz neuređenog sistema. Zbog loše politike trenutne vlasti, strane investicije izostaju, a narušava se i cjelokupan društveni ambijent - upozorio je Mićić, dodajući da je doprinos na plate od 52 odsto iz 2004. godine porastao na 66 odsto, što je ogromno opterećenje za čitav sistem.
- Srpskoj je neophodan ravnomjeran razvoj svih regija, a to se može postići samo ravomjernim ulaganjem u sve regije - istakao je Mićić.
On je podsjetio da se, u značajnoj mjeri, zahvaljujući i upornom i sistemskom radu Gradske uprave, Semberija proteklih godina ubrzano razvija, a da projekti koji zavise od republičke vlasti stagniraju.
- Više od pet godina čekali smo saglasnost Vlade RS za dovođenje gasa u Bijeljinu. Čekamo i saglasnost za izmještanje autobuske stanice na mjesto željezničke stanice, da bi se na mjestu trenutne autobuske stanice napravila javna garaža, u skladu sa regulacionim planom. Takođe, potrebno nam je i zemljište za izgradnju nove sportske dvorane, s obzirom na to da je Bijeljina postala prepoznatljiva u regionu kao Grad sporta - naveo je Mićić, ističući i da se i o izgradnji kraka auto-puta koji bi trebao ići preko Bijeljine priča deset godina, kao i o auto-putu Bijeljina-Brčko-Beograd, za koji treba da se definiše trasa.

​Izvor: Grad Bijeljina