Glamočak: Uvijek kada je SNSD branio Republiku Srpsku, ona je izgubila :: Semberija INFO ::

 

Glamočak: Uvijek kada je SNSD branio Republiku Srpsku, ona je izgubila


Svjedoci smo da ovih dana čitav svijet čestita Bosni i Hercegovini članstvo u NATO,  a da su Komitet SNSD-a i mediji koje kontroliše ova stranka, poput RTRS i ATV,  jedini koji tvrde da slanje dokumenta koji je pristao Milorad Dodik ne znači članstvo u ovoj organizaciji, izjavio je danas Nedeljko Glamočak, član Predsjedništva SDS.
 
On je rekao da je Klub  SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske  danas uputio zahtjev predsjedniku i Kolegiju NSRS za dopunu dnevnog reda na predstojećoj sjednici, sa tačkom na kojoj bi se raspravljalo o informacija o programu reforme BiH kojim se predviđa članstvo u NATO.
 
Glamočak je najavio da će SDS tražiti od predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović da zakaže posebnu sjednicu NSRS na ovu temu.
 
Smatra da bi bilo dobro da Narodna skupština zauzme svoj stav prije nego što se NATO izjasni o ovom pitanju, jer će, u suprotnom, upozorava Glamočak, biti suviše kasno.
 
„Apelujemo da predsjednica zakaže ovu sjednicu kako bi se vidilo šta je to što toliko tajno u ovoj odluci da o tome ne mogu biti upoznati narodni poslanici, a da može znati Komitet SNSD “, poručio  Glamočak.
 
On je istakao da nije dobro za Republiku Srpsku i njene institucije da se ovako važan dokument krije od njih, naglašavajući da ne  može komitet jedne partije biti stariji od Parlamenta Srpske ili Vlade.
 
„Ponižavanje je kada Narodna skupština raspravlja o političkoj dekleraciji SDA na posebnoj sjednici, da na nema sjednice na kojoj bi se raspravljalo o programu reforme kojim se podrazumijeva članstvo u NATO“, kazao je Glamočak.
 
On upozorava da je potpisivanjem ovog dokumenta od strane Milorad Dodika još „jedna cigla izvađena iz temelja Republike Srpske“, podsjećajući da je za vrijeme vladavine SNSD od Srpske oduzeto Bračko i da su realizovane po nju mnoge štetne odluke.
 
„Uvijek kada je SNSD branio Republiku Srpsku on je izgubila i to se desilo sa Referendum o Sudu i tužilaštvu, Danu Republike Srpske itd. “, podsjetio je Glamočak.
 
On je izrazio bojazan da će SNSD realizovati i druge štetne odluke i dogovore na koje su njeni funkcioneri stavili potpis.
 
„Bojimo se da će nakon niza po Republiku Srpsku štetnih poteza SNSD krenuti i u realizaciju Prudskog sporazuma na koji je svoj potpis stavio Milorad Dodik. Jedino je još to ostalo da provedu i bojim se da će aktiviranje MAP- za članstvo u NATO povući pokretanje niza drugih odluka, uključujući i teritorijalnu reorganizaciju kojom bi Republika Srpska bila izbrisana“, upozorio je Glamočak.
 
Sektor za politiku i medije SDS