Prijetnje i zastrašivanja zaposlenih u Vladi Srpske! :: Semberija INFO ::

 

Prijetnje i zastrašivanja zaposlenih u Vladi Srpske!


Kada je u pitanju politička scena, aktuelnoj vlasti u RS polako izmiče tlo pod nogama. U prilog ovoj konstataciji idu nedavna dešavanja u Vladi Republike Srpske. Tačnije, zabrana zaposlenima u ovoj instituciji da javno podržavaju skupove „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine u Banjaluci.
Tako su šefovi pojedinih resora u okviru Vlade, odlučili da iza zatvorenih vrata upute otvorene prijetnje svojim uposlenicima, da ako i dalje žele da zadrže posao, moraju prestati ići na okupljanja za pravdu i istinu za kojima duže od 150 dana tragaju roditelji nastradalog Davida Dragičevića i skoro cijela Banjaluka.
 
Kako nam potvrdjuju izvori koji iz straha žele ostati anonimni, pritisak i represija su otišli toliko daleko da je intervenisala i policija, dok su nadredjeni smatrali za shodno da onima koji se nisu povinovali ovakvim vidovima zastrašivanja, redovno zaključavaju njihove kancelarije za vrijeme radnog vremena i onemoguće im da pošteno obavljaju svoj posao, dok se, kako im je naknadno saopšteno, „ne opamete“.
 
Nekoliko zaposlenih u Vladi RS, koji podržavaju skupove „Pravda za Davida“ i Davora Dragičevića, čak su prinudjeni da odu na bolovanje, a sve sa ciljem, kako saznajemo, da izbjegnu dalje sukobljavanje i verbalna vrijedjanja i prijetnje od strane šefova ili bolje rečeno politički podobnih pijuna koji igraju kako im diktiraju vodje sa vrha. Psihička zlostavljanja su išla do te granice, pa su radnici uslovljavani da ukoliko ne promijene svoje i ne prihvate mišljenje jačeg, biće ne samo uklonjeni sa radnog mjesta, nego više nikada neće moći naći drugo zaposlenje.
 
Neposlušnima nije samo prijećeno policijskim intervencijama, otkazima, nego su se u sve upleli i psihijatri. Tako je jedna radnica završila na psihijatrijskoj procjeni, zbog, kako je zaključeno medju šefovskim pijunima, "njene ludosti što uopšte ima svoj stav i čak se usudjuje da ga javno iznese".
 
Aktuelnoj vlasti očigledno su trn u oku pokojni David i njegov otac, koji nema skrivenih namjera i samo želi saznati šta mu se desilo sa 21-godišnjim sinom. Za vlastodršce, svi oni koji ne dijele njihov stav o ovome su okarakterisani kao rušitelji institucija Republike Srpske!

(Centar Srpske)