STIGLA PRVA PRESUDA, STANIVUKOVIĆ: POSTAJE JASNO DA NAPADA NA DODIKA U ČELINCU NIJE BILO :: Semberija INFO ::

 

STIGLA PRVA PRESUDA, STANIVUKOVIĆ: POSTAJE JASNO DA NAPADA NA DODIKA U ČELINCU NIJE BILO


Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

Narodni poslanik PDP, Draško Stanivuković, oslobođen je odgovornosti da je u septembru prošle godine narušio javni red i mir nepostupanjem na licu mjesta po zakonitom zahtjevu službenog lica, saznaje Srpskainfo.

Odlučeno je ovo u Osnovnom sudu u Kotor Varošu, nakon tužbe koja je protiv njega podignuta “zbog napada na aktuelnog srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, u Čelincu na polaganju kamena temeljca”.

– Postaje već jasno da su svi veliki naslovi režimskih medija, poput onih da je izvršen državni udar, onih da će nakon neproslavljenje Nove godine uslijediti milionske tužbe ili onih da sam u Čelincu napao tadašnjeg predsjednika Milorad Dodika, slučajevi koji padaju na sudu. Padaju kao kruške, kao jabuke, kao lišće na jesen – rekao je Stanivuković, potvrdivši našu informaciju.

On naglašava da je sada sasvim jasno da nikakav policajac nije izdao nikakvo naređenje te da niko nije pokušao da baci kamen, kako se tada predstavljalo u javnosti.

– Milionske tužbe gospodina gradonačelnika Igora Radojičića ni poslije godinu dana ne postoje. Ćuti se. To je bila klasična režimska senzacija za taj dan. Vrijeme pokazuje da ljudi koji se bore za pravdu i istinu, mi narodni poslanici koji smo bili u toj borbi, nismo lopovi i kriminalci, nismo narušavali javni red i mir, niti smo na bilo koji način ugrozili bezbjednost naše zemlje i naših građana. Presuda po presuda, događaj po događaj i jasno je vidljivo – rekao je Stanivuković.

Dodaje da i dalje nastavlja s radom, te da će strpljivo čekati da promijeni ljude „koji su nas doveli do ovakvog stanja“.

Podsjećamo, Stanivuković je 9. septembra 2018. došao u Čelinac, gdje su tadašnji predsjednik i premijer Republike Srpske, Milorad Dodik i Željka Cvijanović, položili kamen temeljac za igradnju novog mosta preko rijeke Vrbanje.

On je, kako tvrdi, donio kamen koji je simbolično želio da položi na mjestu izgradnje novog mosta, nakon čega je, zbog kamenja u ruci, reagovalo obezbjeđenje. Došlo je do fizičkog kontakta između njih i Stanivukovića, kada mu je izbijen telefon iz ruke. Rezultat svega je pomenuta tužba protiv Stanivukovića, i to zbog napada na Milorada Dodika.

Kako piše u presudi, troškovi prekršajnog postupka padaju na teret budžetskih sredstava.

(srpskainfo.com)