NIKOME NE BIH POŽELIO TAKAV STRAH VIŠKOVIĆ OTKRIVA KAKO SE OSJEĆAO U AVIONU KOJIM SU LETJELI POZDERAC I IZETBEGOVIĆ :: Semberija INFO ::

 

NIKOME NE BIH POŽELIO TAKAV STRAH VIŠKOVIĆ OTKRIVA KAKO SE OSJEĆAO U AVIONU KOJIM SU LETJELI POZDERAC I IZETBEGOVIĆ


Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Premijer RS Radovan Višković je rekao da je ljetos, dok je avion Vlade RS bio prizemljen, letio u Njemačku avionom kojima su nekada letjeli Pozderac i Izetbegović, te da nikada nikome ne bih poželio takav let i strah kad ih je uhvatilo nevrijeme iznad Alpi.

Prema njegovim riječima to je avion koji je Vlada prodala prije deset godina i koji je vlasništvo Tehničkog remontnog zavoda iz Bratunca, a star je više od tri decenije.

– Nije vam svejedno kad vam pilot kaže da se u ovom avionu vozili još Pozderci, Izetbegovići i ne znam ko sve. Radije bi išli pješke nego se vozili u takvom avionu – istakao je Višković.
On je potvrdio da je avion Vlade RS bio prizemljen od 25. maja do 1. septembra, kad je proizvođač tih aviona prizemljio sve takve avione u svijetu.
 
– Kad smo donosili odluku o kupovini aviona, niko nije znao kad će ponovo avion poletjeti. Dobili smo privremenu dozvolu i on je  posljednjih dana letio nekoliko puta, ali niko ne zna koliko će trajati ta  dozvola- naveo je premijer Srpske.

On je dodao da naredne godine ističe i garantni rok avionu Vlade RS, te da se mora generalno remontovati, što bi koštalo preko 1,5 miliona dolara.

– Kad tu sumu i novac od prodaje aviona na licitaciji saberemo, onda nije ni malo, ali ni puno novca koji smo izdvojili iz budžeta za doplatu  za novi avion. Ovdje je riječ o ekonomskom shvatanju problema, Iznajmljivanje aviona od drugih tri do četiri puta povećava troškove u odnosu kad leti avion Vlade RS – kategoričan je Višković.

​(srpskainfo.com)