INTERAGRO 2019: Na jednom mjestu 100 izlagača :: Semberija INFO ::

 

INTERAGRO 2019: Na jednom mjestu 100 izlagača


U organizaciji preduzeća „Grad“ u Bijeljini će od 20. do 22. septembra biti održan Sedamnaesti sajam poljoprivrede „Interagro 2019“, jedna od najznačajnijih sajamskih manifestacija poljoprivrednog karaktera u Republici Srpskoj i BiH.

Biće to prilika, kako kaže direktor preduzeća „ Grad“ Slaviša Cacanović, da se na jednom mjestu okupi oko 150 izlagača iz različitih oblasti poljoprivredne proizvodnje, kompanije, institucije, udruženja i pojedinci iz oblasti agrobiznisa.

- I ove godine na izložbenom prostoru Agrotržnog centra „Knez Ivo od Semberije“ dominiraće izložba poljoprivredne mehanizacije, poljoprivrednih mašina i alata, vrijedna oko deset miliona KM, koje će biti izložene na otvorenom prostoru, dok će u sajamskoj hali biti izloženi sjemenski i sadni materijali, hrana, piće, sredstva za zaštitu i uzgoj bilja, stočna hrana i mineralna đubriva. Svake godine na sajmu izlažu i proizvođači meda i pčelinjih proizvoda. Izložbeni prostor je već popunjen. S obzirom na to da ove godine Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa nije moglo biti pokrovitelj sajma, jer se nalazi u tehničkom mandatu i na privremenom finansiranju, preduzeće „Grad“ će, na uštrb vlastitih prihoda, omogućiti nastup na sajmu i neprofitnih udruženja, među kojima su i udruženja žena koja se bave kućnom radinošću i očuvanjem narodne tradicije“, izjavio je Slaviša  Cacanović.

Naglasio je da će partner ovogodišnjeg sajma biti Privredna komora Vojvodine, dok će generalni sponzor sajma biti Mljekara „Dule“ iz Donjeg Dragaljevca koja može biti primjer ostalim preduzećima iz prehrambeno – prerađivačkog sektora kada je u pitanju briga za razvoj i unapređenje domaće proizvodnje.

​Ove godine na izložbi domaćih životinja izostaće izložba svinja, jer je organizator sajma ispoštovao preporuke Ministarstva poljoprivrede RS koje se odnose na mjere predostrožnosti zaštite od ,,afričke kuge”.

Semberske novine/Semberija INFO/Lj.Ljubojević