Uskoro nova asfaltna veza Bijeljine i Ugljevika :: Semberija INFO ::

 

Uskoro nova asfaltna veza Bijeljine i Ugljevika


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić ozvaničili su danas početak radova na izgradnji puta prema manastiru Časnog Krsta u Mjesnoj zajednici Suvo Polje.

Dionicu dužine 1260 metara koja će biti asfaltirana, čine dva kraka - jedan od 710 m i drugi od 550 m. Izgradnjom dužeg kraka, teritorije Grada Bijeljina i Opštine Ugljevik biće povezane afaltnim kolovozom koji je do sada bio makadamski, dok će izgradnjom kraće dionice manastir Časnog Krsta dobiti asfaltni prilaz.



- Bijeljina i Ugljevik imaju odličnu saradnju i ovo nije jedini projekat koji zajedno realizujemo. Asfaltiranje ovog puta, čiju izgradnju finansiramo jednakim učešćem, značajno je, kako za domaćinstava koja se nalaze u rubnim naseljima naših lokalnih zajednica tako i za manastir Časnog Krsta i vjernike koji ga posjećuju - zaključio je gradonačelnik Mićić.

Načelnik Vasilije Perić je istakao značaj puta ne samo za domaćinstava u Suvom Polju i Ravnom Polju, već i za Opštinu Ugljevik jer će put koji spaja Donju Trnovu sa Opštinom sada biti kraći oko sedam kilometara.
Za finansiranje izgradnje puta, čija ukupna vrijednost iznosi 121.680 KM, Grad Bijeljina je obezbijedio 50 odsto sredstava, a drugu polovinu sredstava Opština Ugljevik. Izvođač radova je "Galaks niskogradnja" DOO iz Brčkog, a rok za završetak radova trideset dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Grad Bijeljina