CILj ŠAROVIĆA SAVJET MINISTARA. NA SJEDNICI GO SDS NEĆE BITI IZABRAN ZAMJENIK PREDSJEDNIKA STRANKE :: Semberija INFO ::

 

CILj ŠAROVIĆA SAVJET MINISTARA. NA SJEDNICI GO SDS NEĆE BITI IZABRAN ZAMJENIK PREDSJEDNIKA STRANKE


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora SDS koja je zakazan za 1. septembar u sjedištu GO SDS Banjaluka neće biti izabran zamjenik predsjednika stranke, jer Mirko Šarović još uvijek nije odlučio ko bi to mogao biti.

Šarović će Glavnom odboru predložiti i krnje Predsjedništvo stranke u sastavu Mladen Bosić, Vukota Govedarica, Milan Miličević, Mićo Mićić, Nemanja Vasić i Rado Savić, što je svega šest od 15 imena, saznaje nezvanično ATV od izvora bliskog stranci.

Ono što je zanimljivo da u Predsjedništvu nema nikoga iz Banjaluke i Krajine. Formiranje Izvršnog odbora nije ni na vidiku, dok će Igora Ostojića zamijeniti Zoran Latinović.

Da o konsolidacije nema ništa, govori i činjenica da u Glavnom odboru nisu zvučna imena SDS poput Dragana Mektića, Sonje Karadžić, Darka Babalja, Aleksandre Pandurević i Marinka Božovića.

Kako tvrdi izvor ATV, umjesto obećane konsolidacije, Šaroviću je izgleda cilj bio Savjet ministara, a SDS je tek oruđe kojim se ne uspjeva baviti pored ministarskog i poslaničkog mandata.

Šarović je u prostorije SDS u Banjaluci za dva mjeseca navratio tek dva puta.

Poziciji u Predsjedništvu nadao se Davor Šešić iz Banjaluke kojem očito nisu oproštene sjedaljke sa Milanom Miličevićm. Šešeić takođe nije u GO SDS.

(srpskainfo.com)