Realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju: Pazite kako vozite! :: Semberija INFO ::

 

Realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju: Pazite kako vozite!


Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u periodu od 21. do 25. avgusta realizovali su regionalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja, kontrolu alkoholisanosti vozača u saobraćaju, kao i kontrolu vozača dvotočkaša.
 
Tokom navedene akcije kontrolisano je 865 učesnika u saobraćaju, od čega je 526 vozača podvrgunuto alkotestiranju. Zbog vožnje u alkoholisanom stanju sankcionisano je i isključeno iz saobraćaja 75 vozača,  dok su 174 vozača sankcionisana  zbog prekoračenja propisane brzine kretanja.
 
U koncentraciji od 0,01 do 0,30g/kg alkohola u organizmu zatečeno je i sankcionisano šest vozača, od 0,31g/kg do 0,80g/kg  zatečeno je i sankcionisan 41 vozač,  od 0,81g/kg do 1,5g/kg sankcionisano je 23 vozača  i preko 1,5g/kg  pet vozača koji su i  lišeni  slobode zadržavanjem. Jedan vozač je isključen iz saobraćaja zbog odbijanja da se podvrgne alkotestu.
 
Tokom provođenja akcije koja se odnosila na kontrolu vozača dvotočkaša, izdata su 24 prekršajna naloga, od čega je najviše naloga izdato za nenošenje zaštitne kacige i to 14, pa slijede prekršaji vožnje bez propisane kategorije, te prekršaji gdje vozači nisu imali potvrde o registraciji.
 
Policijska uprava Bijeljina  će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem aktivnosti u vezi sa brzinom kretanja i prisustvom alkohola u organizmu. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi vlastitu bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što viši nivo'', upozoravaju iz policije.

Policijska uprava Bijeljina