TREĆI FESTIVAL ZDRAVLjA I ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA U REPUBLICI SRPSKOJ 2019: Smotra zdravih stilova života :: Semberija INFO ::

 

TREĆI FESTIVAL ZDRAVLjA I ZDRAVOG NAČINA ŽIVOTA U REPUBLICI SRPSKOJ 2019: Smotra zdravih stilova života


Festival zdravlja i zdravog načina života u RS, treći po redu, održaće se 13. i 14. septembra u Bijeljini, u Hotelu ,,Drina“, najavljeno je danas (19.8.2019.) na konferenciji za medije koja je održana u Centru za kulturu. Organizator festivala je udruženje građana ,,Klub za promociju zdravlja Minerva“ iz Bijeljine, a pokrovitelj Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

Najavljujući jesenji festival zdravlja, portparol ove manifestacije dr Slavko Jović ističe da im je cilj edukacija, zdravstveno prosvećivanje stanovništva, razvijanje zdravih životnih navika i unapređenje zdravlja stanovništva.

-Tokom dva dana festivala, na štandovima i na bini u Hotelu ,,Drina“, predstaviće se instituti, klinike, bolnice, domovi zdravlja, privatne ordinacije i ostali koji će akcenat staviti na pružanje usluga posjetiocima sajma u smislu određenih preventivnih pregleda ( mjerenje nivoa šećera u krvi i visinu krvnog pritiska), preventivne dijagnostike ( EKG, ultrazvuk), kao i razgovora sa stručnjacima iz raznih oblasti medicine, te savjetima, navodi dr Jović.

Zaseban dio na festivalu biće posvećen predavanjima, gdje će, kako najavljuju organizatori, pored sručnih predavanja za doktore medicine, koja su akreditovana od strane komore doktora medicine,  biti organizovana i predavanja namijenjena posjetiocima festivala, na kojima će biti riječi o zdravlju,  zdravom načinu života, zdravoj ishrani i fizičkoj aktivnosti.

Specijalni gost ovogodišnjeg Festivala zdravlja je Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine  iz Sremske Kamenice, koji je jedna od vodećih ustanova iz oblasti kardiologije i kardiohirurgije kako u Srbiji, tako i u regionu. 

-Poseban akcenat ove godine stavljen je na uticaj sporta na zdravlje i značaj sportskih i fizičkih aktivnosti na očuvanje zdravlja. Zbog toga će oko 20-ak klubova, školica, fitnes ili plesnih studija na Trećem festivalu zdravlja i zdravog načina života predstaviti svoje rezultate kao  i svoje aktivnosti, ističe dr Slavko Jović koji je ovu manifestaciju najavio riječima: ,,Zdravlje nije sve, ali bez zdravlja sve je ništa! Zato učinite nešto dobro za sebe i svoje zdravlje posjetite nas 13. i 14. septembra u Hotelu ,,Drina“. 

Vodite računa o sebi!

Specijalistički centar ,,Kuća zdravlja“ Bijeljina, kao i  svake godine do sada, podržava ovu manifestaciju i njene organizatore i, kako je na konferenciji za medije naglasila  Aleksandra Ostojić, izvršna direktorka ove zdravstvene ustanove, žele da doprinesu unapređenju zdravstvene zaštite u Republici Srpskoj. 

-Ove godine u  izložbenom dijelu predstavićemo se štandom na kom će svi zainteresovani građani, pored reklamnog materijala i upoznavanja sa našim uslugama, moći besplatno da izmjere nivo šećera u krvi i krvni pritisak, te savjete ljekara. Takođe, u predavačkom dijelu predstavićemo se predavačima- specijalistima iz oblasti hardiologije i hrono ishrane po programu dr Ane Gifing, navodi Aleksandra Ostojić.

,,Kuća zdravlja“ je specijalistički centar koji pruža usluge iz oblasti porodične medicine, ginekologije, kompletne laboratorijske dijagnostike i savremene ultrazvučne dijagnostike. 
U okviru ,,Kuće zdravlja“ nalazi se i CT Skener centar koji pruža sve dijagnostičke usluge kompjuterizovane tomografije počev od jednostavnijih do najkomplikovanijih procedura.

-,,Kuća zdravlja“ je uvijek na usluzi građanima i naš cilj je  promocija zdravlja i zdravog načina života sa porukom – vodite računa o svom tijelu, to je jedino mjesto gdje možete živjeti, poručila je Aleksandra Ostojić.  

Semberija INFO/ M.Rešidović