Dodik: Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti


Фото - Инстаграм
BANjALUKA - SNSD-ovi delegati će u Domu naroda BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i izborom naša četiri delegata, Republici Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti, poručio je lider SNSD-a Milorad Dodik.

"U sedmici iza nas Narodna skupština izabrala je delegate u Dom naroda BiH. Izabrano je i Vijeće naroda i time smo obavili važan posao, čime su stvoreni uslovi za dalje formiranje Vlade Republike Srpske", objavio je Dodik, koji je i predsjednik RS, na svom Instagramu..

Dodik je naveo da je na sastanku mandatara Radovana Viškovića i delegacije SNSD-a razgovarano o programu rada nove vlade.

"SNSD bi trebalo da ima 10 ministarstava u novoj vladi. Primarni zadatak nove vlade biće da angažuje sve snage da se očuva stabilnost i daju adekvatni odgovori na predstojeće ekonomske izazove", napisao je Dodik.

Dodik podsjetio je da se ove sedmice sastao s evropskim komesarom Oliverom Varheljijem.

"U otvorenom razgovoru dobio sam obećanje da će biti odblokirana sredstva EU Republici Srpskoj, što je veoma dobra vijest za nas. Time će biti omogućen nastavak izgradnje na koridoru 5 ce od Doboja do Vukosavlja", rekao je Dodik.

Takođe, naveo je i da se sastao i s ambasadorom Republike Turske Sadikom Baburom Girginom i izrazio nadu da će konačno početi izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo.

Dodik je napomenuo i da je otvorena nova zgrada Opštinske uprave u Kotor Varošu, čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za rad svih zaposlenih, ali i pružanje usluga građanima.

"Radnu nedjelju završio sam podrškom našoj reprezentaciji u dvorani "Borik", gdje je na veličanstven način priređeno praćenje Mundijala", zaključio je Dodik.


Nezavisne novine