SDS OBILjEŽILA KRSNU SLAVU SVETE APOSTOLE PETRA I PAVLA :: Semberija INFO ::

 

SDS OBILjEŽILA KRSNU SLAVU SVETE APOSTOLE PETRA I PAVLA


Petrovdan 1990. godine kada je osnovana Srpska demokratska stranka je jedan od najvažnijih dana u istoriji Republike Srpske, a ne samo SDS, izjavio je danas predsjednik SDS Mirko Šarović, na centralnom obilježavanju krsne slave SDS, Svetih apostola Petra i Pavla u Palama.
 
Šarović je poručio da će se zalagati da se ovaj datum, zbog svog značaja u istoriji nastanka Republike Srpske, obilježava u cijeloj Republici Srpskoj.
 
„Ovo je veliki praznik i za cijelu Republiku Srpsku i za naš narod. Srpska demokratska stranka je praktično majka svih stranaka i pokreta od toga je sve počelo i zbog toga ga treba baštiniti na najbolji mogući način“, kazao je Šarović.
 
Petrovdan nas uvijek okuplja i na neki način nadahnjuje na jedinstvo, poručio je Šarović, ističući da svaki napredak počinje na jedinstvu.
 
On je izrazio zadovoljstvo što se centralno obilježavanje slave SDS ove godine organizuje na Palama.
 
„Pale su mjesto od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku koje je duboko ukorijenjeno u svijest naših ljudi i otuda moje zadovoljstvo što sa mojim prijateljima članovima SDS našu slavu obilježavamo ovde“, naveo je Šarović.
 
 
Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličavić je rekao da obilježavanje slave i dvadeset devetog rođendana SDS na jednom istorijskom mjestu kao što su Pale veliki dan, ne samo za SDS, nego i za Republiku Srpsku.
 


„Ovo je prilika da pokažemo svoju volju odlučnost jedinstvo i sabornost da SDS nastavi onim putem kojim je krenula, a taj put se zna, to je nekada bilo stvaranje, a sada očuvanje Republike Srpske i ovo je dobra prilika da pokažemo da smo za to spremni“, istakao je Miličević .
 
Vukota Govedarica, bivši predsjednik SDS, je kazao da je petrovdanaski poziv koji je prije dvadeset devet godina uputio srpski narod rodio SDS.
 
Podsjetio je da je SDS najstarija politička organizacija u Republici Srpskoj koja je zajedno sa narodom stvorila Republiku Srpsku.
 
„Mi drugog puta nemamo osim sabornosti i jedistva i ja sam uvjerene da ćemo zajedno sa novim predsjednikom SDS i sa svim ljudima koji u srcu nose državotvornu SDS opravdati poziv naroda koji je danas sasvim jasan, a to je poziv za iskrenim promjenama koje su Republici Srpskoj i njenom narodu potrebne“, poručio je Govedarica.
 
Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Pale  Miodrag Kovačević je kazao da mu je čast što se ove godine centralna proslava kresne slave SDS održava na Palama.
 
Na Palama je nastala Republika Srpska i njene prve vlade i ovde je radio prvi predsjednik Republike Srpske. Danas osjećam veliko zadovoljstvo što je ovde na ovoj veličanstvenoj proslavi kompletno rukovodstvo SDS“, kazao je Kovačević.

SDS RS