INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO RS: U posljednja 24 časa prijavljena tri smrtna slučaja. :: Semberija INFO ::

 

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO RS: U posljednja 24 časa prijavljena tri smrtna slučaja.



Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 298 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 148 osoba.

Radi se o 71 muškaracu i 77 žena, od kojih je 13 mlađe, 82 srednje i 53 starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 39 osoba je iz Banjaluke, 26 iz Bijeljine, 15 iz Foče, 12 iz Zvornika, 11 iz Trebinja, sedam iz Srpca, pet iz Laktaša, četiri iz Prnjavora, po tri iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Novog Goražda i Ugljevika, po dvije iz Gradiške, Istočne Ilidže, Rudog, Čelinca i Šekovića i po jedna iz Broda, Lopara, Modriče, Sokoca, Teslića, Trnova i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi, iz Modriče, Čelinca i Čajniča. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 117.009 slučajeva virusa korona, a  preminulo je ukupno 6.459 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 436.060 osoba.

​Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 168, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 73, a u ostalim bolnicama 95. Na respiratoru je sedam osoba (Univerzitetski klinički centar Republike Srpske).