VLADA SRPSKE KUPILA 3 NOVA AUTOMOBILA U PROTEKLE 3 GODINE :: Semberija INFO ::

 

VLADA SRPSKE KUPILA 3 NOVA AUTOMOBILA U PROTEKLE 3 GODINE


Vlada Republike Srpske u posljednje tri godine kupila je tri nova automobila ukupne vrijednosti 316.910 maraka, a sva tri su kupljena u 2017. godini.

Ovu informaciju objelodanio je generalni sekretar Vlade RS kao odgovor na poslaničko pitanje Milana Švrake. Njega je zanimalo koliko je u posljednje tri godine za potrebe Vlade RS kupljeno novih automobila i koje vrijednosti.

U odgovoru se ne navodi o kojim automobilima je riječ i koja je njihova pojedinačna vrijednost, ali se zaključuje da je prosječna vrijednost jednog vozila oko 106.000 maraka.

Podsjećamo da se u javnosti najviše prašine diglo kada je polovinom 2017. objelodanjeno da tadašnji ministar prosvjete Dane Malešević kupuju novu službenu limuzinu sa sportskim sjedištima od 115.000 konvertibilnih maraka.

Tada su organizovane i peticije da se ograniči do koje vrijednosti se mogu kupovati službena vozila, a ostaće upamćena izjava Maleševića kako “službeni automobil predstavlja statusni simbol”.

Nakon toga je tadašnji predsjednik RS Milorad Dodik najavio da će se na svako kupljeno novo službeno vozilo u javnom sektoru izdvajati određeni procenat za liječenje djece. Od početka prošle godine u Fond solidarnosti se uplaćuje 5 odsto od vrijednosti kupljenog službenog vozila.

Međutim, ne postoji mehanizam da se utvrdi da li su svi ispoštovali ovu odredbu.

Srpska info