Pokret za Bijeljinu, prošireni sastanak Izvršnog odbora - Mitrović: Do 15. oktobra razgovori o koalicionoj saradnji :: Semberija INFO ::

 

Pokret za Bijeljinu, prošireni sastanak Izvršnog odbora - Mitrović: Do 15. oktobra razgovori o koalicionoj saradnji


Predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović izjavio je večeras za Semberske novine da će Glavni odbor ovog pokreta donijeti odluku da do 15. oktobra budu obavljeni razgovori sa predstavnicima drugih političkih stranaka, udruženja, organizacija i istaknutim pojedincima o mogućoj koalicionoj saradnji na narednim lokalnim izborima.
 
,,Glavni odbor će me ovlastiti da do polovine oktobra sprovedem sastanke o mogućoj koalicionoj saradnji i izlasku zajedničke liste. Nakon tih razgovora sagledaćemo stanje i krenuti u opsežnu izbornu kampanju i ostvarivanje što boljeg izbornog rezultata. Istakao bih da je Pokretu za Bijeljinu u protekla četiri mjeseca pristupilo 280 novih članova i da sada imamo 1.050 registrovanih ljudi'', rekao je Mitrović za ,,Semberske novine'' prije proširenog sastanka Izvršnog odbora Pokreta koji je održan u Centru za kulturu "Semberija".


 
On je naveo da se sastanci Izvršnog odbora održavaju svaka četiri mjeseca, te da će se večeras na dnevnom redu, između ostalog, naći izvještaj o radu, plan aktivnosti za naredni kvartal i prijedlozi članova Odbora.
 
,,U protekla četiri mjeseca mnogo smo radili na terenu, održali smo 15 sastanaka Gradskog odbora, realizovali 46 aktivnosti. Ušli smo u svaku mjesnu zajednicu, razgovarali sa stanovnicima o njihovim potrebama, organizovali humanitarne akcije. Navešću primjer da smo u posljednje dvije sedmice inicirali košenje trave oko zaraslih bankina u Ljeljenči, Popovima, Amajlijama, Trnjacima, i drugim selima, te da će manastiru Tavna biti donirana dječija igraonica'', istakao je Mitrović.
 
On je naglasio da je Pokret za Bijeljinu uputio inicijativu da dio ulice u kojoj živi slovačka nacionalna manjina bude asfaltiran, a da će sredstvima jednog ministarstva na nivou BiH biti asfaltiran i dio Mačvanske ulice.
 
,,Uputićemo inicijativu da Ulica Stefana Dečanskog, kroz koju je djelimično prošla kanalizacija, bude kompletno asfaltirana jer je riječ o ulazu u grad. Ova ulica je veoma opterećena saobraćajem, a pošto posljednjih 30 godina ima veliki broj registrovanih poslovnih subjekata i donosi zaradu gradu, red je da budu uređene pješačke zone i drvoredi. U ovoj ulici česte su nestašice vode, pa ćemo sa nadležnima raditi i na tom pitanju'', poručio je Mitrović.
 
On je dodao da će Glavni odbor Pokreta za Bijeljinu predložiti gradonačelniku grada Bijeljina da član ovog pokreta Tatjana Blagojević bude izabrana za direktora Agencije za mala i srednja preduzeća.
 
Mitrović je rekao da Pokret za Bijeljinu poziva sve građane, kako stranački opredijeljene, tako i one koji su apolitični, da predlože nove ideje i inicijative koje će uz pomoć Pokreta biti realizovane i koje će doprinijeti unapređenju lokalne zajednice.
 
Semberske novine/Semberija INFO/A.Ljubojević