TEHNIČKI REMONT BRATUNAC - ZAVRŠEN SAJAM U KAIRU, NOVI POSLOVI U NAJAVI :: Semberija INFO ::

 

TEHNIČKI REMONT BRATUNAC - ZAVRŠEN SAJAM U KAIRU, NOVI POSLOVI U NAJAVI


Kompanija Tehnički remont Bratunac /TRB/ predstavljena je u najboljem svjetlu na jednom od najvećih svjetskih sajmova naoružanja i vojne opreme EDEX u Kairu, koji je juče završen. Potpisano je više protokola o saradnji, novi poslovi su u najavi, a otvoreni su pregovori o prodaji „Despota“. Rukovodstvo TRB-a imalo je prijem kod ministra za vojnu proizvodnju /NOMP/ Mohameda Ahmeda Morsija, kao i sastanak o nastavku i daljoj saradnji u Egiptu.

Štand TRB-a posjetile su brojne strane delegacije, od kojih izdvajamo delegaciju Ruske Federacije koju je predvodio Oleg Valerjevič Markejev, zamjenik direktora"Rosoboroneksporta", ruske državne kompanije za trgovinu oružja i vojne opreme te delegaciju Egipta predvođenu generalom Mohamedom Adlijem, direktorom Odjeljenja za oružje i municiju u egipatskom Ministarstvu odbrane.

TRB je u Egiptu imao veliku podršku i od ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske, Vjekoslava Petričevića kao i ambasadora BiH u Arapskoj Republici Egipat, Sidika Spahića. Ovaj sajam obilježila je veoma dobra saradnja naše kompanije sa kompanijama iz Federacije BiH i Srbije, kroz preporuke i upućivanje klijenata.

Multifunkcionalno vozilo „Despot“ izazvalo je zaista veliku pažnju i interesovanje kako stručnjaka u oblasti vojne opreme i naoružanja, tako i medija i posjetilaca.

O „Despotu“, poluautomatskom pištolju „RS 9 Vampir“, upaljačima za vojnu namjenu i kompletnom proizvodnom programu i uslugama TRB-a većinski vlasnik TRB-a Slaven Ristić, generalni direktor Mirjana Šarenac Mičić i uži menadžment kompanije govorili su brojnim delegacijama, posjetiocima, kao i medijima.

-Premijerom „Despota“ na svjetskom tržištu TRB završava uspješnu poslovnu 2021. i otvara vrata, nadamo se, još uspješnijoj 2022. godini “, poručuju iz Tehničko remonta Bratunac.

Sajam EDEX u Kairu, okupio je od 29. novembra do drugog decembra, više od 400 izlagača koji su predstavili najsavremenija dostignuća iz oblasti vojne industrije i naoružanja. Sajamsku manifestaciju pratio je i i niz organizovanih predavanja, zvaničnih večera i neformalnih druženja, a sajam je okončan fenomenalnim vatrometom.