Pojačane kontrole vozača u Srpskoj na drogu, alkohol i lijekove :: Semberija INFO ::

 

Pojačane kontrole vozača u Srpskoj na drogu, alkohol i lijekove


BANjALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) sprovodiće 3, 4. i 5. decembra, na putevima Republike Srpske, akciju kontrole vozača pod dejstvom alkohola, droga ili psihoaktivnih lijekova, sa ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti u saobraćaju.

"U periodu januar - oktobar 2021. godine, saobraćajne nezgode su najčešće prouzrokovali vozači koji su upravljali motornim vozilom pod dejstvom alkohola (1.005)", navedeno je u saopštenju MUP-a RS.

Kako se dodaje, u navedenom periodu, policijski službenici MUP-a Srpske su iz saobraćaja isključili 16.243 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola i 101 vozača zbog vožnje pod uticajem opijata, od ukupno 19.567 isključenih vozača. 

"Vožnja pod uticajem alkohola, droga i psihoaktivnih lijekova je veoma opasna. Mnistarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apelujue na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju u saobraćaju, da poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju.


MUP REPUBLIKE SRPSKE