Preminulo 12 ljudi, virus korona potvrđen kod 67 osoba u Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Preminulo 12 ljudi, virus korona potvrđen kod 67 osoba u Srpskoj


BANjALUKA - Kod još 67 osoba u Republici Srpskoj potvrđen je novi virus korona, a testiran je 191 laboratorijski uzorak, preminulo je 12 ljudi.

Kako je saopštio Instituta za javno zdravstvo RS, radi se o 35 muškaraca i 32 novozaražene žene, od kojih je 15 mlađe, 32 srednje i 20 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 38 osoba je iz Banjaluke, po pet iz Bijeljine i Kneževa, po tri iz Krupe na Uni i Laktaša, po dvije iz Novog Grada, Prnjavora i Šipova i po jedna iz Bileće, Doboja, Istočnog Drvara, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Prijedora i Čelinca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i šest žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Zvornika, po dvije iz Gradiške i Prijedora i po jedna iz Banjaluke, Bijeljine, Laktaša, Prnjavora i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 89.535 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.160 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 582, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 234, a u ostalim bolnicama 348. Na respiratoru je 65 osoba (35 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 30 u ostalim bolnicama).


Nezavisne novine