Rudnik i TE “Ugljevik” obilježio krsnu slavu Mratindan: Ovo je poseban dan za ugljevičku Termoelektranu :: Semberija INFO ::

 

Rudnik i TE “Ugljevik” obilježio krsnu slavu Mratindan: Ovo je poseban dan za ugljevičku Termoelektranu


Lomljenjem slavskog kolača, uz prisustvo Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko tuzlanskog Fotija, kuma slave Siniše Zekića i brojnih gostiju, zaposleni u Rudniku i TE “Ugljevik” proslavili su krsnu slavu Svetog Stefana Dečanskog - Mratindan.

Generalni direktor RiTE “Ugljevik” Čedomir Stojanović istakoa je tom prilikom da je 24. novembar poseban dan za Rudnik i TE “Ugljevik”, jer je na današnji dan 1995. godine ponovo pokrenuta proizvodnja električne energije u Ugljeviku nakon više od tri godine prekida izazvanog ratnim dejstvima.



“Termoelektrana i u ovoj godini ispunjava sve zacrtane planove koji su optimistički projektovani i postavljeni. Računamo da ćemo do kraja godine ostvariti sve naše zacrtane planove i da ćemo proizvesti više od 1.600 gigavat časova električne energije. I dalje zadržavamo primat u proizvodnji električne energije i proizvodimo najviše energije u Republici Srpskoj. Ovo je bila jedna teška godina u kojoj je bilo i nestašice pojedinih energenata, ali mi se borimo i nastojimo da ostvarimo sve zacrtane planove. Namjera nam je da ovu godinu završimo sa pozitivnim finansijskim rezultatom i da ispunimo sve zacrtane planove”, istakao je Stojanović.



Stojanović je naveo da je u ovoj godini bilo radno angažovano oko 2.000 radnika po raznim ugovorima, te da je u narednoj godini predviđena reorganizacija koja podrazumijeva smanjenje broja zaposlenih, uglavnom starijih radnika.

“Pripremamo stimulativne otpremnine, tako da ćemo kroz plan reorganizacije predvidjeti i isplatu stimulativnih otpremnina. Što se tiče investicija, odnosile su se na remont, nabavku određene mehanizacije na rudniku. Nismo imali krupnijih investicija koje su planirane za 2024. godinu, kada je planiran kapitalni remont, kako bi termoelektrana mogla funkcionisati sve do 2050. godine”, istakao je Čedomir Stojanović.


Semberija info - Lj. Ljubojević
​Foto - B. Milošević