PRIMJENA MJERA ZAŠTITE U RADU FONDA PIO RS ZBOG KORONAVIRUSA :: Semberija INFO ::

 

PRIMJENA MJERA ZAŠTITE U RADU FONDA PIO RS ZBOG KORONAVIRUSA


Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske  obavještava osiguranike, korisnike prava i uplatioce doprinsa da je zbog pogoršanja higijensko-epidemiološkog stanja, s ciljem smanjenja rizika od širenja koronavirusa, Štab za vanredne situacije Fonda PIO, na 222. sjednici od 10.09.2021. godine, donio Zaključak da se, od ponedjeljka 13.09.2021. godine, za sva lica koja ulaze u prostorije Fonda ponovo uvodi mjera obaveznog mjerenja tjelesne teperature, a da na snazi ostaje  obavezna  upotreba zaštitnih maski za lice i svih drugih preventivnih mjera u skladu sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Takođe, Štab za vanredne situacije Fonda je odlučio da se ponovo ograničava broj lica  koja istovremeno, u toku pružanja usluga, mogu boraviti u  službenim orostorijama Fonda, u zavisnosti od veličine prostora.  

Fond apeluje da osiguranici, korisnici prava i uplatioci doprinosa, u skladu sa ponovnim  vraćanjem na snagu navedenih mjera, imaju razumijevanje i strpnjenje prilikom eventualnog čekanja  za vrijeme pružanja usluga.

Na kraju, Štab za vanredne situacije Fonda PIO je preporučio svim zaposlenim u Fondu kao i svim građanima koji se do sada nisu vakcinisali da to učine  u što kraćem roku, s ciljem  zaštite  vlastitog zdravlja, zdravlja radnih kolega, stranaka Fonda i svojih najbližih u porodici.