Čubrilović: Pokazalo se da rukovodstva Srpske i Srbije nisu uticala na dešavanja u Crnoj Gori :: Semberija INFO ::

 

Čubrilović: Pokazalo se da rukovodstva Srpske i Srbije nisu uticala na dešavanja u Crnoj Gori


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da su događaji u Crnoj Gori pokazali da rukovodstva Republike Srpske i Srbije nisu uticala na dešavanja u vezi sa ustoličenjem mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i da je dobro što je crnogorska Vlada pokazala da ima poluge vlasti.

“Predsjednik DPS-a i Crne Gore očito ima svoje razloge zašto to radi. Sigurno je da on neće zaboraviti da su litije doprinijele ovom rezultatu i formiranju koalicione vlade koja je u Crnoj Gori”, izjavio je Čubrilović novinarima u Doboju.

On je naveo da dobro što je Vlada Crne Gore pokazala da ima poluge vlasti, da želi da održi javni red i mir što je njena i obaveza, a sve je doprinijelo da je ustoličenje prošlo bez velikih posljedica.

Čubrilović je podsjetio da je rukovodstvo Srpske juče u Tesliću u duhu tolerancije oglasilo kako ne bi doprinijelo eventualnim neželjenim događajima do kojih je, nažalost, opet došlo, srećom bez većih posljedica.

“Od naših neprijatelja možete čuti da je dole ratno stanje, no dole nema nikoga povrijeđenog, nema nikoga u bolnici bez obzira na burnu noć i proteklih nekoliko sati sigurno na zadovoljstvo svih onih koji su učestvovali u ovoj svečanosti postavljenja Mitropolita crnogorsko-primorskog”, izjavio je Čubrilović.

On je zaključio da je dobro što je sve tako završeno.

“Poruka je da se strasti i politika smire i da se pusti Mitropoliji i Srpskoj pravoslavnoj crkvi da rade svoj posao. Taj posao će biti na dobrobit svih građana ne samo srpske nacionalnosti i ne samo Crne Gore”, izjavio je Čubrilović.

On je istakao da je na čelo Mitropolije došao duhovnik koji zaslužuje da se prema njemu dostojanstveno odnosi jer to zaslužuje.

DEMOS