ŠAROVIĆ: OLUJA JE NAJVEĆI ZLOČIN BEZ KAZNE :: Semberija INFO ::

 

ŠAROVIĆ: OLUJA JE NAJVEĆI ZLOČIN BEZ KAZNE


I nakon 26.godina od akcije Oluja u kojoj su hrvatske snage ubile najmanje 1.800 Srba i protjerale njih oko 250.000, ovo klasično etničko čišćenje i dalje je samo najveći zločin bez kazne o kome se ćuti i nad kojim su svi, pa i oni koji su morali izreći zaslužene presude - ostali nijemi“, istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.
 
„U akciji Oluja stradao je nevini narod a njihova jedina krivica bila je to što su etnički Srbi. Stradali su od svojih komšija sa kojima su vijekovima živjeli. Stotine hiljada njih lišeno je svojih domova, svojih najbližih i to je jedan od najtragičnijih događaja našeg naroda“ – poručio je Šarović.
 
Umjesto prihvatanja odgovornosti, osude i kažnjavanja ubijanja i protjerivanja nevinih ljudi, kaže Šarović, u Hrvatskoj danas imamo proslavu i slavljenje zločina, sve ono čega bi se sav civilizovani svijet morao stiditi.
 
„Ovakav odnos prema zločinu nas zasigurno ne vodi putem pomirenja i bolje budućnosti“, poručio je Šarović.
 
Podsjećamo, nakon akcije Oluja većina srpskog stanovništva protjerana je u Republiku Srpsku i Srbiju. Od oko 600.000 Srba koliko ih je nekada tamo živjelo u Hrvtskoj danas živi manje od 150.000 Srba.

Semberija info