PRONAĐENA INDIJSKA KONOPLjA :: Semberija INFO ::

 

PRONAĐENA INDIJSKA KONOPLjA


U sklopu zavedene akcije „ Plantaža 2021“ koja se odnosi na suzbijanje neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga – marihuane, policijski službenici Policijske stanice Šamac su 2. avgusta 2021. godine na području mjesta Obudovac pronašli plantažu. Pronađeno je 19 stabljika indijske konoplje, koje su izuzete sa lica mjesta izuzete. O svemu je obaviješten nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.
 
S tim u vezi, istog dana policijski službenici Sektora kriminalističke policije, sa istim ciljem, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, izvršili su pretresanje kuće  i zemljišnih površina koje koristi lice A.T. u Bijeljini.
 
Prilikom pretresanja pronađeno je i privremeno oduzeto pet stabljika koje svojim izgledom, asociraju na indijsku konoplju, kao i ostaci zelene biljne materije koji asociraju na opojnu drogu „marihuanu“.
 
O svemu navedenom obaviješten je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini. Nakon dokumentovanja predmeta protiv lica A.T. slijedi izvještaj o postojanju osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga'''', navedeno je u saopštenju za javnost iz Policijske uprave Bijeljina.