"Ovo mi više liči na promociju SNSD-a! Odbrana Srpske im nije u prvom planu" :: Semberija INFO ::

 

"Ovo mi više liči na promociju SNSD-a! Odbrana Srpske im nije u prvom planu"



Predsjednik DNS Nenad Nešić smatra da je zadnjom odlukom odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka nanesena ogromna šteta srpskom narodu i Republici Srpskoj, te da niko ne može ukinuti slobodu govora koja je zagarantovana Ustavom.

Za Srpskainfo kaže da ovo nije trenutak za međusobna politička optuživanja, već za jedinstvo svih političkih partija u korist Republike Srpske i njenih građana.

"Mi u Srpskoj treba da se ogrnemo jednom zastavom, a to je zastava Republike Srpske, da zaboravimo naše stranačke dresove, da odgovorimo jednim stavom, ali stavom kojim ćemo istrajati do kraja, jer moramo pokazati ozbiljnost i dosljednost", kaže Nešić.

Takođe, smatra da je greška što je  SNSD krenuo sa potpisivanjem peticije prije zajedničkog sastanka. Peticija je trebala biti, smatra Nešić, dogovorena na zajedničkom sastanku i prvi potpisnici peticije su trebali da budu predstavnici političkih partija.

"To bi bio prvi signal jedinstva Republike Srpske. Ovako, na ovaj način ovo je samo promocija SNSD, a mislim da nijedna politička partija na ovome ne bi trebala da ubire neke političke poene, da ostvaruje neku dobit, kako bi na sledećim izborima eventualno ostvarila neki veći broj glasova", kazao je Nešić za Srpskainfo.

Jasno je poručio – jesmo za jaku Srpsku, ali bez prevara.

SrpskaInfo / RTV BN