Uredba o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja: Tokom aprila očekuje se raspisivanje javnog poziva :: Semberija INFO ::

 

Uredba o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja: Tokom aprila očekuje se raspisivanje javnog poziva


Uredba o postupku dodjele podsticaja za direktna ulaganja, kojom su uređeni predmeti projekata za direktna ulaganja, isprave za dokazivanje ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava na podsticaj, kriterijumi za ocjenjivanje prijava, obrasci i druga pitanja koja su važna za dodjelu podsticaja je objavljena u ,,Službenom glasniku Republike Srpske”, broj 32/21 od 13. aprila 2021. godine.

Cilj dodjele podsticaja za direktna ulaganja jeste davanje podrške realizaciji projekata privrednih subjekata u svrhu primjene nove tehnologije i unapređenja tehnoloških procesa proizvodnje, poboljšanja konkurentnosti proizvođača, podrške zapošljavanju, podrške privrednim subjektima u otežanim uslovima poslovanja koji su izazvani virusom korona te podsticanja ravnomjernog regionalnog razvoja.

Pravo na podsticaj ostvaruje se po osnovu projekta, a predmet projekta može se odnositi na nabavku savremenih tehnologija i opreme koja se odnosi na uvođenje nove ili značajno poboljšanje postojeće tehnologije ili nabavku nove ili korišćene opreme koja nije starija od 12 godina i razvoj i inovaciju koja podrazumijeva razvoj novih ili značajno poboljšanje postojećih proizvoda, materijala i proizvodnih procesa.

Uredbu je usvojila Vlada Republike Srpske na sjednici održanoj 8. aprila 2021. godine.
Tokom aprila očekuje se raspisivanje javnog poziva za predmetne podsticaje.