STIŽU NOVE KOLIČINE RUSKE VAKCINE :: Semberija INFO ::

 

STIŽU NOVE KOLIČINE RUSKE VAKCINE


Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u emisiji Aktuelno naše televizije da bi u Republiku Srpsku ovih dana trebalo da stignu nove količine ruske vakcine Sputnjik.

Dodik je istakao da se prilikom nabavke vakcina protiv virusa korona još jednom pokazalo da je Republika Srpska jedina funkcionalna u BiH.

On je rekao da Srpska ima dovoljno respiratora, maski i materijala i prostora za liječenje zaraženih, te da ima nešto Fajzerovih vakcina, ističući da bi u narednim danima trebalo da stignu ruske vakcine.

- Republika Srpska je učinila sve da rezerviše i napravi okvirni ugovor sa ruskim proizvođačem na 1,1 milion vakcina - istakao je Dodik.

On je naveo da je Srpska platila 6,2 miliona evra za vakcine preko Kovaks mehanizma, ali da ih nije dobila, istakavši da je i nabavka vakcina potvrdila da je Republika Srpska jedina funkcionalna u BiH.

- Niti može funikcionosati FBiH, niti zajednički novo BiH, niti znatan broj kantona - smatra srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodik je pozvao građane na poštovanje epidemioloških mjera, navodeći da se posljednjim mjerama stabilizovala situcija.

- Bio sam tužan kada je u Srpskoj dnevno umiralo 35 ljudu. Sve zavisi od ponašanja građana, koji moraju poštovati propisane mjere - istakao je on.

Dodik je rekao da će se vakcinisati ruskom vakcinom Sputnjik kada mu to preporuči ljekar, s obzirom da je prebolovao virus korona i da za sada ima dovoljno antitijela.
 
(RTRS)