Bijeljina pomaže Srebrenici :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina pomaže Srebrenici


Bijeljinu je danas (28.03.2019.) posjetio načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić i ovom prilikom o mogućnostima unapređenja saradnje između ove dvije lokalne zajednice razgovarao sa gradonačelnikom Mićom Mićićem, predsjednikom Skupštine Grada Slavišom Markovićem i zamjenikom direktora bijeljinskog Doma zdravlja Igorom Novakovićem.

- Cilj ovog sastanka bila je, između ostalog, razmjena iskustava, da bismo preuzeli pozitivne ideje. Takođe, razgovarali smo i o mogućnostima da se poljoprivredni proizvodi iz Srebrenice plasiraju na našem tržištu, odnosno da se uspostavi saradnja sa preduzećima iz Bijeljine koja se bave preradom voća i povrća. Srebrenica ima problem sa obnovom objekata, tako da smo odlučili da im doniramo jednu kuću za najugoroženiju povratničku porodicu - najavio je gradonačelnik Mićić.

Načelnik Grujičić je istakao da je ovo prva zvanična posjeta rukovodilaca opštine Srebrenica Gradu Bijeljina.
- Želimo da Srebrenciu otvorimo prema gradovima i opštinama Republike Srpske. Smatramo da Srebrenica ima perspektivu za razvoj i zato smo rukovodstvu Bijeljine predstavili naše potencijale. Želimo da zadržimo stanovništvo, a to možemo postići otvaranjem radnih mjesta, tako da smo u proteklom periodu otvorili nekoliko manjih fabrika sa do 40 radnih mjesta. Potrebna nam je pomoć u plasmanu poljoprivrednih proizvoda i hvala Bijeljini jer nam je obećala pomoć u ovoj oblasti - naveo je Grujičić.  
On je podsjetio da su Srebrenica i Bratunac među najvećim proizvođačima maline u Republici Srpskoj, a da bi i plastenička proizvodnja mogla da zaživi u ovom kraju ako se obezbjedi siguran plasman proizvoda.