STANIVUKOVIĆ PREDSTAVIO DIO DRUGOG IZVJEŠTAJA TIMA ZA REVIZIJU :: Semberija INFO ::

 

STANIVUKOVIĆ PREDSTAVIO DIO DRUGOG IZVJEŠTAJA TIMA ZA REVIZIJU


Foto: RTRS
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tvrdi da je njegov Tim za reviziju prikupio dokaze o izvlačenju ogromnih novčanih iznosa iz preduzeća Akvana, kako je rekao, lažnim ugovorima o keteringu i nastupima muzičara.
Rekao je i da Grad planira srušiti nezakonito igrađen dio jednog restorana. Nekadašnji direktor Akvane Vedran Mitrović namjerava tužbom prekinuti, kako je rekao, Stanivukovićevu hajku na njega.

Gradonačelnik Banjaluke tvrdi da je nekadašnji direktor preduzeća Akvana Vedran Mitrović samo za peciva za svečane prilike, po fakturi, isplatio čak četiri miliona maraka.

I to najvećem dužniku Akvane.

Mitrović odgovara da je riječ o besmilici i da je već danas spremio tužbu protiv Stanivukovića.

- U tim sastojcima za ketering je tona i 200 kg brašna, 10 kg nutele, 25 kg šunkarice, u prevodu 25.000 kiflica. Time i vojsku Azerbejdžana možete nahraniti - kaže Stanivuković.

- Nijedna faktura nije bila ni blizu četiri miliona i ja zaista ne znam o čemu se radi i odakle mu takvi podaci. Nijedan ketering nije koštao više od 3.000 maraka - navodi Mitrović.

Stanivuković tvrdi da je njegov Tim za reviziju otkrio i fiktivne ugovore za muzičke nastupe kojima je iz Akvane izvučeno 27.000 maraka.

- Jedan od tih ljudi dobije 17.000 maraka, a nije pjevač niti je ikad pjevao niti se bavi pjevanjem. Taj čovjek je Dragana Ristić pomoćnik ministra trgovine i turizma - ističe Stanivuković.

I Vedran Mitrović i Dragana Ristić kažu da je riječ o ukupnom iznosu isplaćenom muzičkom sastavu za nastupe održavane četiri godine.

Ristićeva objašnjava da je te ugovore potpisivala dok je bila u braku s banjalučkim muzičarom Sašom Ristićem.
- Ja sam, kao njegova supruga, kad on nije bio u prilici da potpiše ugovore, kad je bio odsutan, potpisivala te ugovore. To se samo par puta desilo i to za sve članove benda, za njihove dnevnice i angažmane kao i za više dana - pojašnjava Ristićeva.

Staniviković je najavio da će uskoro izdati nalog o rušenju dijela restorana "Kajak-terasa" u vlasništvu Srećka Radišića, jer je, kako tvrdi, nezakonito izgrađen, na parceli grada.
Ističe da je grad odbio zahtjev za legalizaciju.

Iz restorana Kajak-terasa dopisom odgovaraju da se taj objekat nalazi u postupku legalizacije kao i ogroman broj drugih koji, kako kažu, posluju bez smetnje, dok nadležne gradske i republičke institucije donesu konačnu odluku.
 
(RTRS)