Dodik u Srebrenici: Izaći na izbore i pokazati demokratski kapacitet :: Semberija INFO ::

 

Dodik u Srebrenici: Izaći na izbore i pokazati demokratski kapacitet


Фото - РТРС
Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Srebrenici sa načelnikom ove lokalne zajednice Mladenom Grujičićem.

Dodik je rekao da je razgovarano o pitanju lokalnog razvoja i izborima, istakavši da je poništavanje izbora u Srebrenici i Doboju politička odluka koja nema veze s pravom. Napomenuo je da se na dan izbora niko nije žalio u Srebrenici.

Dodik je naveo da oni, koji su to politički motivisali, nisu dobili sve što su tražili, zbog čega sada najavljuju bojkot ponovljenih izbora.

“ Izbori treba da potvrde normalizaciju života u Srebrenici, a bojkotom se to ne čini”, rekao je on i pozvao sve građane da izađu na izbore u nedjelju, jer time pokazuju demokratski kapacitet.

Dodik je rekao da bi Centralna izborna komisija BiH nakon ovih izbora trebalo da podnese ostavku.

Govoreći o razvoju opštine, Dodik je istakao da se u Srebrenici rješava pitanje zapošljavanja.

Dodik je naveo da će put do jezera, gdje živi uglavnom bošnjačko stanovništvo, u dužini od 2,5 kilometara biti urađen ove godine kako je i bilo planirano.

Predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić poručio je da će Srebrenica i njeno rukovodstvo, predvođeno Grujičićem, uvijek imati političku i institucionalnu podršku.

Nezavisne novine