REPUBLIKA SRPSKA: Umrlo deset ljudi, 83 zaraženo virusom korona :: Semberija INFO ::

 

REPUBLIKA SRPSKA: Umrlo deset ljudi, 83 zaraženo virusom korona


BANjALUKA – Zaraza virusom korona u protekla 24 časa potvrđena je kod 83 osobe u Republici Srpskoj, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je deset smrtnih slučajeva.

Preminule su osobe starije životne dobi iz Banja Luke (tri osobe), Bratunca, Šamca, Dervente, Modriče, Nevesinja, Zvornika i Pala.

U ovom periodu u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama "Sveti Vračevi" u Bijeljini i "Sveti apostol Luka" u Doboju obavljeno je testiranje 618 laboratorijskih uzoraka.

Među novozaraženima je 30 osoba iz Banjaluke, devet iz Zvornika, po sedam Bijeljine i Laktaša, šest iz Kozarske Dubice, četiri iz Gradiške, po tri iz Istočne Ilidže i Kotor Varoša, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva, Prnjavora i Teslića i po jedna iz Kneževa, Kostajnice, Lopara, Mrkonjić Grada, Prijedora, Foče, Čelinca i Šipova.

Radi se o 45 muškaraca i 38 žena, od kojih su 12 mlađe, 42 srednje i 29 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41.910  slučajeva virusa korona, a preminulo je 2.188 osoba. Do sada se oporavilo 32.598 ljudi, a testirano je ukupno 193.913.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 480, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 173, a u opštim bolnicama 307.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.999 osoba, a nadzor je završen kod 137.811 osobe.

​Glas Srpske